Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielona przestrzeń

Zielona przestrzeń

koliber 15:58, 16 maj 2018

Anda napisał(a)

Wlasnie tak od dolu go chce podkrzesac, zeby bylinki mialy miejsce. Poza tym podoba mi sie taka forma wielopniowa

A no to w porządku Wszystko jasne
akwarela 16:02, 16 maj 2018

koliber napisał(a)

Hahaha...dobre to z tym wspólnikiem A drzewko było młodziutkie Średnica pnia to zaledwie jakieś 1,5 cm

No tak, cieniutkie. Ale mi chodzi o wysokość. Co? Krzesełko sobie przyniosła?
Piotr_ 16:34, 16 maj 2018

Witaj jestem z rewizytą i podziwiam ogród jaki zadbany i cudny
isia33 16:59, 16 maj 2018

U mnie tak pożegnał się z życiem klon palmowy. Myślałam, że uduszę dziada małego. notorycznie wykopuje świeżo posadzone rośliny. Dziś znalazłam wykopaną paproć, hakone, rozplenicę Little Bunny. Odgryzła jednego bratka od korzeni, złamała odnogę hortensji Bobo, kwitnącego irysa, żurawkę. To tylko z dzisiejszego poranka. I sama nie rozumiem, jak jej mogę wybaczać te szkody.
koliber 17:08, 16 maj 2018

akwarela napisał(a)

No tak, cieniutkie. Ale mi chodzi o wysokość. Co? Krzesełko sobie przyniosła?

Ta wysokość "ugryzienia" to właśnie na wysokości jej paszczy jest
koliber 17:09, 16 maj 2018

Piotr_ napisał(a)
Witaj jestem z rewizytą i podziwiam ogród jaki zadbany i cudny

Dziękuję bardzo Staram się jak mogę, ale po tych deszczach to znów spodziewam się "wysypu" chwaściorów ech
koliber 17:13, 16 maj 2018

isia33 napisał(a)
U mnie tak pożegnał się z życiem klon palmowy. Myślałam, że uduszę dziada małego. notorycznie wykopuje świeżo posadzone rośliny. Dziś znalazłam wykopaną paproć, hakone, rozplenicę Little Bunny. Odgryzła jednego bratka od korzeni, złamała odnogę hortensji Bobo, kwitnącego irysa, żurawkę. To tylko z dzisiejszego poranka. I sama nie rozumiem, jak jej mogę wybaczać te szkody.

Ło Matko To w zasadzie nie mam się czym przejmować przy Twoich stratach

No ale jak nie wybaczysz strat, kiedy tak siądzie przed Tobą i wlepi w Ciebie te swoje "maślane" oczęta? Sama słodycz
Gosialuk 17:59, 16 maj 2018

Szkoda klona. A taka słodka psina na zdjęciu.
Mój pies za gryzienie drzewek się nie bierze, ale namiętnie rozkopuje wszelkie krecie i mysie dziury. Czasem też kłopotu narobi.
Anitka 21:36, 16 maj 2018

Przeszłam się po ogrodzie, zachwyciłam się rabatami i porządkiem, posłuchałam jak szumi gaik brzozowy, ale najdłużej nad bzem się zatrzymałam. Ślicznie uformowany.
Na koniec doszłam do szkód wyrządzonych przez "maślane oczęta".
Wiesz, mój szalony pies na początku wiele szkód robił w ogrodzie, kopał, trawę wyrywał, gałęzie obgryzał .... Dużo by wyliczać. Teraz cały czas jest sam w ogrodzie i nie niszczy. Po każdej akcji zamykaliśmy go w kojcu na 15-20 minut. Później sam nawet tam się kierował jak coś nabroił. Ważna jest konsekwencja.
Problem, że piszesz, że twój w nocy to robi. To może zrobić mu kojec i tam go na noc zamykać. Tylko, że wówczas za karę trzeba by w innym miejscu go zamykać, żeby kojca z karaniem nie kojarzył.
isia33 21:43, 16 maj 2018

koliber napisał(a)

Ło Matko To w zasadzie nie mam się czym przejmować przy Twoich stratach

No ale jak nie wybaczysz strat, kiedy tak siądzie przed Tobą i wlepi w Ciebie te swoje "maślane" oczęta? Sama słodycz

Dokładnie tak. Te jej wlepione we mnie oczy i mina niewiniątka