Tam o słońce nie trudno Przez większość dnia gości w tym miejscu Ale tak, chcą uporządkować teren ze starych krzaczorów (nie tylko tuj), wyrównać i posiać trawę. Zastanawiali się nad posadzeniem nowych żywotników w miejsce tych starych, ale dowiedzieli się skądś o przypadku zielenienia domu i stąd moje do Was pytanie w tym temacie Taka ogrodowa ciekawość
Dziękuję bardzo No właśnie też gdzieś nie tak dawno przeczytałam, że one po zimie różnie się zachowują i dlatego chcę rozważyć wszystkie za i przeciw. Będę Ci ogromnie wdzięczna za info Zatem czekam do wiosny
Miałem kiedyś przy ścianie wschodniej modrzewie dwa i ściana też robiła sie zielona. Jak je wyciąłem i ścianę umyłem środkiem grzybobójczym to w 90% zieloność znikła. Sciana jest sucha ale tam nie ma słońca, ocieplona jest steropianem. Myślę żeby wyłożyc ją kamieniem ozdobnym ale najpierw wykładam front i mam nadzieje w tym roku go skończyć.
Czyli zielenienie może zawsze pojawić się tam, gdzie mało słońca i wilgotno. Niezależnie od tego jakie drzewa w tym miejscu rosną
Dziękuję bardzo za wszelakie sugestie
Zobaczcie na co się właśnie natknęłam Kto się wybiera???
"NAJBARDZIEJ ZIELONE TARGI!
Targi Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Garden Expo to jedyne na Podkarpaciu targi, gdzie zaprezentowana zostanie ekspozycja roślin, narzędzi, maszyn i akcesoriów do pielęgnacji ogrodu. W dniach 16-17 marca 2019 r., G2A Arena po raz drugi zamieni się w największy w południowo-wschodniej Polsce wiosenny ogród. Pierwsza odsłona tego wydarzenia przyciągnęła sporą liczbę wystawców z całego kraju. Targi bogate w stoiska czołowych producentów i ciekawie zaaranżowane ekspozycje wystawiennicze zostały docenione przez uczestników, którzy licznie przybyli do Centrum Wystawienniczo-Kongresowego po garść inspiracji.