Jeszcze miejscami tak ii ziemia głebiej zmarznięta, więc za wiele nie dało się zrobić
Super Uważaj na myszy. Dzisiaj zauważyłam, że myszy objadają mi pączki ciemierników.
Parę dni temu też zauważyłam przez okno jakieś szare, bardzo zwinne maleństwo kręcące się wokół ciemierników. Nawet mówiłam eMowi, że to coś jest wielkości myszy, ale bardziej przypomina wyglądem ptaka. Sprawdzałam w necie - bardzo podobne do strzyżyka. Ale ponieważ na ptakach się nie znam, więc pewności nie mam. Pozdrawiam
Strzyżyk też się u mnie pojawia. Lubi trzymać się ziemi Jednak ja na pewno mam też myszy Pozdrawiam również
No cóż one też coś muszą jeść więc szukają, a że wyboru jeszcze nie ma to jedzą co znajdą, w kota trzeba zainwestować to myszy nie będzie Moi rodzice mieli kiedys altankę , wszysto na zimę zabierali, zeby myszy nie miały co jeść i się nie sprowadzałay, to wiesz co zjadły? Mydło i świeczkę
O kurka Mam nadzieję, że moja sunia "morderczyni" skutecznie udaremni niecne zamiary owych mysz
Ja też kota nie mama, ale nam też taką sunię "morderczynię" Kretowiska po drugiej stronie drogi, ale bez obaw ona z nosem pod bramą pilnuje.
Moje dwie małe pierdoły łapały myszy jak te się nażarły trutki i chodziły po trawie śnięte , a jakie szczęśliwe, ze sobie upolowały zdobycz