Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielona przestrzeń

Zielona przestrzeń

Nowa12 08:49, 15 lut 2019

Też jestem ciekawa czy w ogóle już coś ciekawego, ogrodowego się pojawia w sklepach.
anpi 09:44, 15 lut 2019

Koliberku,a którego dnia wybieracie się na te targi do Jesionki,w sobotę czy niedzielę ?
Może pomyślę nad nimi.

Miałam ochotę dzisiaj podziałać już coś w ogrodzie ,ale mży od rana,a u was jest słoneczko? Mam nadzieję że się jeszcze rozpogodzi. Wczoraj odkurzałam bukowe liście i przyciełam berberysy. A ty się kuruj , Muszelka podawała u Gogo przepis na Złote mleko może wypróbuj tą kurację Zdrowiej!
koliber 09:44, 15 lut 2019

Agatko - Chyba na razie pomału się to rozkręca Jak dotąd nie natrafiłam na uginające się półki pod ciężarem nasion, cebul, kłączy itp. itd.
Ja tej wiosny mam w planach zakup piwonii
koliber 09:53, 15 lut 2019

anpi napisał(a)
Koliberku,a którego dnia wybieracie się na te targi do Jesionki,w sobotę czy niedzielę ?
Może pomyślę nad nimi.

Miałam ochotę dzisiaj podziałać już coś w ogrodzie ,ale mży od rana,a u was jest słoneczko? Mam nadzieję że się jeszcze rozpogodzi. Wczoraj odkurzałam bukowe liście i przyciełam berberysy. A ty się kuruj , Muszelka podawała u Gogo przepis na Złote mleko może wypróbuj tą kurację Zdrowiej!

Anuś, jeszcze konkretnie nie wiem, ale ja mogę się dostosować do reszty Mnie to wszystko jedno. Jak będziecie zjeżdżać na targi to daj znać kiedy, bo przecież musimy się ponownie spotkać Ale byłoby fajnie

W ogrodzie jeszcze nie działam co bym się nie "doprawiła" U mnie jak na razie słońce jest produktem deficytowym Wczoraj po południu ładnie się pokazało, a dzisiaj jakaś masakra Jest okropnie ponuro, ale chociaż ciepło i bez jakichkolwiek opadów

No to lecę do GOGO po przepis Dzięki *
anpi 09:58, 15 lut 2019

Na stronie 184
koliber 09:58, 15 lut 2019

koliber 10:03, 15 lut 2019

Pozwoliłam sobie w tym miejscu skopiować przepis Muszelki na "złote mleko" z wątku gogo, co by nie zgubić

Znasz tzw. "złote mleko"? Jeśli nie, to bardzo Ci polecam.
Jest proste do wykonania.

Pół łyżeczki kurkumy w proszku,
pół łyżeczki zmielonego pieprzu,
wymieszać
i dodać do 1 szklanki przegotowanego i lekko ostudzonego mleka.
Pić jeden raz dziennie przez 3 dni. Można dłużej.

Wbrew pozorom, mikstura jest smaczna.

Ma kapitalne działanie na organizm (przed, w czasie, i po chorobie infekcyjnej).
POLECAM!

Idę robić
mikina34 12:13, 15 lut 2019

Wczoraj czytałam u Grażynki, daj znać Koliberku jakie wrażenia, też bym zrobiła, ale trochę się cykam, bo ja pieprzu nie bardzo.
Kociamama 15:07, 15 lut 2019

Z tego wszystkiego chyba się nie przywitałam u Ciebie. Czytam, ze masz już wiosenkę. Super
Kociamama 15:10, 15 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Też jestem ciekawa czy w ogóle już coś ciekawego, ogrodowego się pojawia w sklepach.

Myślałam, że tylko ja się tak nakręciłam na wiosnę. Okazuje się, że takich odlecianych jest więcej . Dzwoni dzisiaj do mnie koleżanka i mówi, że była na targu, były pustki i nic w doniczkach . Uśmiałam się setnie bo to przecież dopiero połowa lutego.

Duży wybór kłączy i bylin jest w przedsprzedaży w sklepach internetowych.