Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielona przestrzeń

Zielona przestrzeń

sierotka 07:48, 19 lut 2019

Witaj Anetko nie smutaj się
Rozyczki zyją 2 chyba nie ale dokupilam wczoraj w Rozarium chyba za dużo
koliber 07:53, 19 lut 2019

Ok, no to się uśmiecham

Hip hip hurrra Mówiłam, że będzie dobrze Mnie się słucha
To ile ich nakupiłaś??? Są zdjęcia u Ciebie?
sierotka 08:31, 19 lut 2019

Anetko aż się boje mówić wczoraj zamówiłam i dopiero dostane
Bardzo się cieszę z tych zielonych gałązek dwie najpiękniejsze nie są zielone ):,ale jeszcze poczekam może będą zielone .Tylko wiesz wszystkie niskie są teraz brrrr

Anetko pnące ciąć ?zapomniałam ups
sierotka 08:32, 19 lut 2019

Bardzo mi pomogłaś przetrwać ten okres
abiko 09:50, 19 lut 2019

A no właśnie.. przyszłam zobaczyć Twój bez czarny i już wiem, że błąd zrobiłam, bo go ciachnęłam więc nie zakwitnie
Hmm no trudno.. kolejny błąd do naprawienia.
Anda 10:09, 19 lut 2019

abiko napisał(a)
A no właśnie.. przyszłam zobaczyć Twój bez czarny i już wiem, że błąd zrobiłam, bo go ciachnęłam więc nie zakwitnie
Hmm no trudno.. kolejny błąd do naprawienia.

Oj tam, poczekamy rok tylko
Ja mojego moga ciac najlepiej wlasnie wiosna, jak jest dobre dojscie na rabate. Latem musialabym czesc roslin podeptac. Tak wiec godze sie z utrata kwitnienia bzu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
koliber 10:19, 19 lut 2019

sierotka napisał(a)
Anetko aż się boje mówić wczoraj zamówiłam i dopiero dostane
Bardzo się cieszę z tych zielonych gałązek dwie najpiękniejsze nie są zielone ):,ale jeszcze poczekam może będą zielone .Tylko wiesz wszystkie niskie są teraz brrrr

Anetko pnące ciąć ?zapomniałam ups

Czyli rozumiem, że zamówiłaś więcej niż kupiłaś dalii? Przepraszam, taki mały żarcik się mi tu wkradł Ale jak człowiek chory, to różne głupie pomysły do głowy przychodzą Wybacz

Że niskie to nic. Ładnie na wiosnę wypuszczą nowe, silne pędy.
Co do cięcia to oczywiście możesz, ale w marcu Gdzieś przeczytałam, że nawet końcem marca. Ale wiadomo, wszystko zależy od przebiegu pogody.
W necie znalazłam takie oto info. Wklejam u siebie, bo może mi się przydać

"Róże pnące – cięcie
Aby uzyskać obfitsze kwitnienie, wskazane jest przycinanie krzewów róż. Róże pnące pierwszy raz tniemy najwcześniej w trzecim roku po posadzeniu. Przez pierwsze trzy lata należy jednak usuwać zaschnięte kwiatostany. Przycinając, należy pozostawić kilka pędów, najlepiej od 3 do 5 – będą one stanowić trzon róży. Pędy boczne skraca się do długości 30–40 cm, tak by zostało na każdym z nich 5–6 oczek. Róże należy także odmładzać. W tym celu raz na kilka lat usuwamy najstarszą z gałęzi stanowiących trzon rośliny i zastępujemy ją młodą. Róże powtarzające kwitnienie tniemy na wiosnę (regeneracyjne cięcie po zimie), róże kwitnące jednokrotnie tniemy zaraz po przekwitnięciu kwiatów, latem.
"

A to z mojej ściągi

Widać cokolwiek?

Cieszę się, że mogłam pomóc, choć to pomoc na odległość
koliber 10:22, 19 lut 2019

Agnieszko, Ewo, nie ma co "ronić łez" Szybko urośnie, a w tym roku będzie po prostu cieszył oczy kolorowymi liśćmi
mikina34 10:39, 19 lut 2019

koliber napisał(a)

Też nad tym intensywnie myślę Tym bardziej, że pogoda ma dopisywać. Ale z drugiej strony jak ja ich puszczę w samopas w moje rabaty to nie chcę myśleć co z nich zostanie To może jednak niech zostaną te nudy??? Starszy dwa razy w tygodniu jeździ na korki, a od poniedziałku z młodszym zaczynamy powtarzać matmę Czasu na nudy zrobi się mniej.

No tak jest ryzyko
Ależ byś mi się przydała, moje dziecię musi zdac matme na maturze (zawalił niestety ) a ze mnie matematyk jak z koziej...
koliber 10:44, 19 lut 2019

mikina34 napisał(a)

No tak jest ryzyko
Ależ byś mi się przydała, moje dziecię musi zdac matme na maturze (zawalił niestety ) a ze mnie matematyk jak z koziej...

Ja z matmy to jedynie podstawy. Dlatego z młodszym się uczę Starszy jeździ na korki do eM-a siostry. Ona to ma głowę do matmy. Też teraz przygotowuje chłopaka do matury