Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielona przestrzeń

Zielona przestrzeń

AgataM 14:51, 05 mar 2019

Przy Tobie można popaść w kompleksy. Ja tyle po pracy miałam zrobić.... Teraz słońce przebiło się przez chmury i deszcz pada. Jak przestało padać to wieje.

Porządeczek u Ciebie na cacy glancuś I już wysłałaś warzywka..... Niesamowita jesteś
Aurelllia 14:54, 05 mar 2019

U mnie jeszcze trawy i tawulki zostały do przyciecia, ale taka zimnica, że przemykam tylko autobus dom - dom autobus
koliber 14:55, 05 mar 2019

Anitka napisał(a)
Urosną, zobaczysz. Jak tylko chciałam eM zapędy na inne tory skierować

A co już się nie pamięta jak wszyscy oczy ze zdumienia przecierali na ogrodowisku na ilość twoich pomidorków? Chyba pobiłaś rekord ilościowy wówczas.

Uff...to dobrze

Już zmądrzałam
koliber 14:57, 05 mar 2019

AgataM napisał(a)
Przy Tobie można popaść w kompleksy. Ja tyle po pracy miałam zrobić.... Teraz słońce przebiło się przez chmury i deszcz pada. Jak przestało padać to wieje.

Porządeczek u Ciebie na cacy glancuś I już wysłałaś warzywka..... Niesamowita jesteś

U mnie bezdeszczowo, słonecznie i wietrznie
Do porządku jeszcze trochę brakuje, ale większość już porobiona uff
koliber 14:59, 05 mar 2019

Aurelllia napisał(a)
U mnie jeszcze trawy i tawulki zostały do przyciecia, ale taka zimnica, że przemykam tylko autobus dom - dom autobus

No to mam szczęście z tą pogodą Mam nadzieję, że i do Ciebie szybciutko wróci ciepełko
Kociamama 15:54, 05 mar 2019

A te moje wysiewy, to niby, że takie duże były? W tym roku zdecydowanie mniej jest

Tata jak miał działkę siał 30 nasionek pomidorów, potem dosiewał jeszcze kolejne 30 bo może nie wzejdą. A tak dla pewności to jeszcze dodatkowe 20, bo może przyjść zaraza I tak było ze wszystkim. Tylko co zrobić codziennie z 30 kg ogórków, 15 kg pomidorów
Waclaw 20:34, 05 mar 2019

Ależ dużo zrobiłaś!
Popadam w kompleksy porównując wypielęgnowane rabaty z moimi zachwaszczonymi i z jesiennymi liśćmi. Dzisiaj też wziąłem się do pracy, mimo wichury ale efektów porównać nie można
koliber 06:52, 06 mar 2019

Kociamama napisał(a)

Tata jak miał działkę siał 30 nasionek pomidorów, potem dosiewał jeszcze kolejne 30 bo może nie wzejdą. A tak dla pewności to jeszcze dodatkowe 20, bo może przyjść zaraza I tak było ze wszystkim. Tylko co zrobić codziennie z 30 kg ogórków, 15 kg pomidorów

W zeszłym roku to były moje pierwsze wysiewy i podeszłam do nich dokładnie tak jak Twój tata hihi.... Tylko nie wiedziałam, że tego "dużo" będzie aż tak dużo Ale nic się nie zmarnowało - obdarowałam sadzonkami, a potem owocami rodzinkę, a i mnie sporo zostało
koliber 07:06, 06 mar 2019

Waclaw napisał(a)
Ależ dużo zrobiłaś!
Popadam w kompleksy porównując wypielęgnowane rabaty z moimi zachwaszczonymi i z jesiennymi liśćmi. Dzisiaj też wziąłem się do pracy, mimo wichury ale efektów porównać nie można

Ej no, bez takich tu proszę To ja popadam w kompleksy jak mi tu piszecie, że mam czysto, wypielęgnowane itp. itd. Ja niestety tego nie dostrzegam, a pracy jeszcze przede mną sporo i zaczynam się nie wyrabiać z bieżącymi pracami (nie tylko ogrodowymi) i pomału dopada mnie frustracja z tego powodu Na domiar złego u mnie dzisiaj zimno i nadal wietrznie Może później zrobi się lepiej to wskoczę do warzywnika
Za chwilę jadę dokupić nasiona pomidora 'Bawole Serce' i papryki, posieję i przynajmniej to będę miała skończone Aha, jeszcze potrzebuję włókninę do przykrycia zasiewów na grządkach

Tak więc Wacku głowa do góry I u mnie nie jest kolorowo. Wszak to dopiero początek sezonu, a my chcemy mieć już wszystko na tip-top Zobaczysz - Ogarniemy!!!

Tymczasem pozdrawiam cieplutko
mikina34 14:38, 06 mar 2019

O matuchno, praca wre piękne wysiewy, zmobilizowałaś mnie, muszę w weekend wziąć się za swoje. I jaki porządeczek, fiu fiu Grzeczna dziewczynka