Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

Alija 22:17, 11 cze 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Liliowce nad wodą gotowe do startu, wyciągają swoje gęsie szyjki do góry.

Pięknie nad wodą, wszystko rośnie bujnie, a zdjęcie ptaszka rewelacyjne.
Twoje róże już kwitną pięknie, u mnie wszystkie jeszcze w w pąkach, w ogóle w tym roku jakieś niewyrośnięte.
Piękne zdjęcia.
SlonecznyOgrod 22:19, 11 cze 2021

Milka napisał(a)

Obejrzałam, jest cudownie, łubiny na medal i ten kolor

Łubiny na prawdę obłędny mają kolor
Wszystko fajnie kwitnie ale nie pada nic, taka susza straszna ...
Na jutro na sobotę zapowiadają jakiś deszcz, czekam na ten deszcz ze dwa tygodnie. Zrobiła się Sahara.
SlonecznyOgrod 22:27, 11 cze 2021

Roocika napisał(a)
Daria,
na zdjęcia ptaków zawsze można u Ciebie liczyć
Biały-kremowy irys piękny

Z przyjemnością robię zdjęcia ptaszkom
Irysek dziękuje
SlonecznyOgrod 22:30, 11 cze 2021

Alija napisał(a)

Pięknie nad wodą, wszystko rośnie bujnie, a zdjęcie ptaszka rewelacyjne.
Twoje róże już kwitną pięknie, u mnie wszystkie jeszcze w w pąkach, w ogóle w tym roku jakieś niewyrośnięte.
Piękne zdjęcia.

Ala, dziękuję za tyle pochwał
Mało słońca było i zimno, więc opóźnienie jest także w kwitnieniu róż a one lubią dużo słońca i ciepło.
gosika67 23:25, 11 cze 2021

Cześć ptaszkami jestem zachwycona. Faktycznie masz rację trzykrotka słońce gorzej znosi. Też mam fioletowe. Które powojniki mają kwiaty?
U mnie kwitnie Popiełuszko. Reszta ma pąki. Róże też w pąkach, pozdrawiam. I w końcu do zobaczenia. Czy coś słychać o targach w Kościelcu?
ElzbietaFranka 13:22, 12 cze 2021

Darcia piękne wszystko masz. Czysto nie widać chwastów, pewnie siedzisz na rabatkach i grzebiesz tymi paluszkami.

Rośliny u ciebie rewelacyjnie rosną. Juki widzę tyle kwiatów będzie. A ja wyrzucam je mam dosyć ich wiosennego przycinania od spodu. Namnożyły się u mnie. Już jedna wyrzuciłam to wykopałem 3 wiadra 10 litrowe korzeni. Taka byłam nimi zachwycona i tak mi obrzydły.

Trzykrotki też mam bylina nie do zdarcia. Wszędzie rośnie nawet na piachu oby tylko miała wilgoć. Dobrze jest ja przyciąć po okwitnieciu i znowu wypuszcza nowe pędy które kwitną. W słońcu trzykrotka ma liście blade najlepiej jej w półcieniu.

Dzisiaj byłam rankiem na zwiadach mam ślimaki wzięły się za hosty. Co za przekleństwo. Poszeraja liście na wys 10 centymetrów i liść pada.

Pozdrawiam
SlonecznyOgrod 15:55, 12 cze 2021

gosika67 napisał(a)
Cześć ptaszkami jestem zachwycona. Faktycznie masz rację trzykrotka słońce gorzej znosi. Też mam fioletowe. Które powojniki mają kwiaty?
U mnie kwitnie Popiełuszko. Reszta ma pąki. Róże też w pąkach, pozdrawiam. I w końcu do zobaczenia. Czy coś słychać o targach w Kościelcu?

No właśnie Gosia, ja też czekam na Targi Kościelec, nic nie słychać... bardzo bym chciała się wybrać tam Może byśmy się tam spotkały
Mój powojnik kwitnący to Miss Bateman
Trzykrotkę pewnie poprzesadzam na jesieni
SlonecznyOgrod 16:08, 12 cze 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Darcia piękne wszystko masz. Czysto nie widać chwastów, pewnie siedzisz na rabatkach i grzebiesz tymi paluszkami.

Rośliny u ciebie rewelacyjnie rosną. Juki widzę tyle kwiatów będzie. A ja wyrzucam je mam dosyć ich wiosennego przycinania od spodu. Namnożyły się u mnie. Już jedna wyrzuciłam to wykopałem 3 wiadra 10 litrowe korzeni. Taka byłam nimi zachwycona i tak mi obrzydły.

Trzykrotki też mam bylina nie do zdarcia. Wszędzie rośnie nawet na piachu oby tylko miała wilgoć. Dobrze jest ja przyciąć po okwitnieciu i znowu wypuszcza nowe pędy które kwitną. W słońcu trzykrotka ma liście blade najlepiej jej w półcieniu.

Dzisiaj byłam rankiem na zwiadach mam ślimaki wzięły się za hosty. Co za przekleństwo. Poszeraja liście na wys 10 centymetrów i liść pada.

Pozdrawiam

Ela, pewnie, że grzebię stale w ziemi i odchwaszczam, co gdzieś przejdę to już się nachylam i skubię chociaż trochę Ale zapewniam Cię, że rosną chwasty
Juki no w sumie nie bardziej jak wszystko inne potrzebują, żeby wyskubać suche liście od spodu i tyle, rosną same i radzą sobie bez zbędnych ceregieli, ja nie podlewam ich wcale ale szukam miejsce różom i nie powiedziane, że któraś juka nie ustąpi miejsca.
Trzykrotki nigdy nie przycinałam, jak będę pamiętać to spróbuję.

Ślimaki twoje jakie cwane cholerniki.

Również pozdrawiam
gosika67 16:52, 12 cze 2021

Wieczorem wstawię fotki, a masz białą trzykrotkę? Gdzieś widziałam , nie pamiętam czy u Ciebie.Spotkać to się spotkamy na pewno , jak nie targach to u siebie .
gosika67 16:54, 12 cze 2021

Piękny ten clematis i duże kwiaty, Popiełuszko ma mniej kwiatów, ale też duże.
Ile lat ma Twój clematis?