Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Pszczelarnia 12:28, 02 lis 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Skoro ciągnie Cię do Nikiszowca, to i bliźniacza dzielnica Giszowiec powinna Ci się spodobać. Mnie urzekł opis tej drugiej w książce Małgorzaty Szejnert "Czarny ogród". Gorąco polecam

Również polecam.

Nie wiedziałam, że Bytom jest taki piękny.
dana1s 15:27, 02 lis 2018

Basilikum napisał(a)
w Bawarskim stylu
ogromny to prawda az sie z eMusiem zastanawialismy, czy on jakiegos pensjonatu nie otworzy widoki maja wspaniale na Bawarski Las i wschody slonca.

Milego dnia

Izuś tak to taki Bawarski dom, może faktycznie planuje jakiś interes, albo ma taką dużą rodzinę
Lokalizacja wspaniała
Buziaki!

dana1s 15:33, 02 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Również polecam.

Nie wiedziałam, że Bytom jest taki piękny.

Już sobie zamówiłam w bibliotece, ale ktoś ją czyta muszę poczekać.
Teraz wygląda obskurnie obdrapany i rozpadający. Kiedyś musiał być piękny...

fotki ze strony http://www.bytom.pl/dbytom/obiekt01.html

dana1s 15:37, 02 lis 2018

Dzisiaj obudził mnie taki widok

stwierdziłam, że muszę dzisiaj popracować w ogrodzie i wyczyścić całość przed zimą
Zaczęło się tak

Kompostownik rośnie w siłę

Później wszystko wywieźliśmy i pozamiataliśmy. Wreszcie zrobiło się czysto

dana1s 15:40, 02 lis 2018

W ogrodzie dzisiaj pracowaliśmy w krótkich rękawach, pogoda jest cudowna

Wszystkie byliny uprzątnięte

dana1s 15:42, 02 lis 2018

dana1s 15:45, 02 lis 2018

vts 17:37, 02 lis 2018

Danusiu, prozaiczne pytanie; nigdy nie widziałam w Twoim pięknym ogrodzie kretowisk. Czyżby krety, nornice, karczowniki omijały Twój teren? jak sobie radzisz z tym problemem, nigdy też nie skarżyłaś się na spustoszenie które potrafią zrobić.
pozdrawiam Lila
dana1s 17:59, 02 lis 2018

vts napisał(a)
Danusiu, prozaiczne pytanie; nigdy nie widziałam w Twoim pięknym ogrodzie kretowisk. Czyżby krety, nornice, karczowniki omijały Twój teren? jak sobie radzisz z tym problemem, nigdy też nie skarżyłaś się na spustoszenie które potrafią zrobić.
pozdrawiam Lila

Lilciu nigdy z tym nie mieliśmy problemu. Mój ogród zamieszkuje banda okolicznych kotów i to chyba one sobie z nimi radzą. Czasami się zdarzy jakiś mały kopczyk, ale do tej pory plagi nie było...tfu, tfu

Rumianka 18:22, 02 lis 2018

Przeglądając codziennie zdjęcia z Twojego zaczarowanego ogrodu, aż żałuję, że widokówki wyszły z mody...kadry z Twojego raju fantastycznie nadawałyby się na takie właśnie kartki...Każda pora roku, to zjawiskowy przegląd cudowności roślinnych, które współgrają ze sobą tworząc kolorowy kobierzec najmilszy dla oka...Masz wyjątkowy dar doboru roślin, które wspaniale wyglądają w swoim towarzystwie...dlatego nie mogę przejść obojętnie obok Twojego ogrodu, nie zaglądając tu co dnia, bo to byłaby dla mnie niepowetowana strata nie móc nacieszyć oczu, tymi wyjątkowymi widoczkami...Nie piszę codziennie o moich odczuciach, bo stałoby się to nudne i wyglądałoby na "wazeliniarstwo"...Ten ogród jest tylko jeden taki na całym O. Możesz być dumna ze swoich poczynań i osiągnięć ogrodowych... I z tem akcentem łestawiam dla Ce kaszebszczi płezdrówczi...Tak trzemaj białkłe...