Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 19:08, 31 paź 2018

Dzisiaj kolejny dzień na cmentarzach i dodatkowo pogrzeb. Pogoda dopisała, takiej temperatury się nie spodziewałam, kurtka szybko została w samochodzie a i w swetrze było mi za ciepło. Pięknie było!

a to już stroik na grób mojego Taty

dana1s 19:20, 31 paź 2018

Uwieczniłam kilka budowli sakralnych, wiele jest bardzo efektownych.

Po tych kilku zdjęciach M obiecał, że zawiezie mnie do najpiękniejszej dzielnicy naszego miasta na Nikisz. Muszę tam wreszcie pojechać z aparatem, uwielbiam tą okolicę
dana1s 19:24, 31 paź 2018

Byłam też na chwilę na działce Jutro mam zamiar spędzić tam trochę więcej czasu, jak tylko pogoda dopisze

Gruszka_na_w... 19:42, 31 paź 2018

dana1s napisał(a)

Po tych kilku zdjęciach M obiecał, że zawiezie mnie do najpiękniejszej dzielnicy naszego miasta na Nikisz. Muszę tam wreszcie pojechać z aparatem, uwielbiam tą okolicę

Skoro ciągnie Cię do Nikiszowca, to i bliźniacza dzielnica Giszowiec powinna Ci się spodobać. Mnie urzekł opis tej drugiej w książce Małgorzaty Szejnert "Czarny ogród". Gorąco polecam
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Dorota123 19:45, 31 paź 2018

Często wpadam do Twojego ogrodu, zawsze bardzo mi się u Ciebie podoba, ale ta jesień w Twoim ogrodzie jest przeurocza. Masz tyle frapujących elementów, które tak pięknie przyciągają wzrok. Czasem z Twojego ogrodu bije taka cudowna energia, a innym razem czuje się taki sielski spokój.
dana1s 19:54, 31 paź 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Skoro ciągnie Cię do Nikiszowca, to i bliźniacza dzielnica Giszowiec powinna Ci się spodobać. Mnie urzekł opis tej drugiej w książce Małgorzaty Szejnert "Czarny ogród". Gorąco polecam

Witaj Haniu
Giszowiec znam i dość często tam bywam, ale na Nikiszowiec jakoś nigdy nie dojechałam , zawsze tylko przejazdem.
Muszę sobie wypożyczyć.

dana1s 19:58, 31 paź 2018

Dorota123 napisał(a)
Często wpadam do Twojego ogrodu, zawsze bardzo mi się u Ciebie podoba, ale ta jesień w Twoim ogrodzie jest przeurocza. Masz tyle frapujących elementów, które tak pięknie przyciągają wzrok. Czasem z Twojego ogrodu bije taka cudowna energia, a innym razem czuje się taki sielski spokój.

Miło mi Dorotko, że do mnie zaglądasz. Dziękuję!
Jesień w tym roku wszędzie jest urocza. Te kolory są tak intensywne, że nie można od nich oczu oderwać
Bardzo się cieszę, że mój ogród w Twoich oczach jest interesujący.
Masz rację, jak potrzebuje energii to jadę do ogrodu, jak spokoju również go tam odnajduję. To po prostu mój azyl

dana1s 15:34, 01 lis 2018

Dzień dobry w ten świąteczny dzień
Po wizycie na cmentarzach pojechaliśmy jak zwykle na obchód ogrodu. Jutro już się nie wymigam od roboty. Czas najwyższy wycinać, wywozić i sprzątać. Ogród już woła, posprzątaj mnie
Liści coraz mniej. Hosty już nie wyglądają uroczo i wytnę im liście, irysy to samo. Moje biedne w tym roku marcinki tez pójdą pod nóż.
Zatem jutro od rana będzie się działo Mam tylko nadzieję, że nie spadnie deszcz, a niestety teraz się chmurzy ...

To już dzisiejsze widoczki

dana1s 15:43, 01 lis 2018

Znów dzisiaj marzyłam, że wyglądam przez okna z domu. To ostatnio moje ulubione zajęcie, fantazjowanie. M się ze mnie już powoli śmieje, jak stoję na środku podwórka z aparatem w ręku i udaję że jestem w domu. Ciekawe co sobie o mnie sąsiedzi myślą
Ale co mi tam pomarzyć ludzka rzecz

No to Wam pokażę co zobaczę jesienią, ciekawe którego roku

z salonu

z sypialni

z jadalni

z kuchni

sylwia_slomc... 16:52, 01 lis 2018

Kurcze, a ja kiedyś z kuchni drogę będę widziała...i to jeszcze tak na poziomie kół samochodów....koniecznie musimy zrobić tam ogrodzenie i coś ładnego posadzić, choć to od budynku ledwo 3 metry będą, ale z sypialni będę miała dokładnie taki sam widok niestety, zagospodarować to ciekawie to będzie wyzwanie, ech. Twoje widoki bajecznie piękne