Muszelko tak dla dwójki to komfortowa powierzchnia
Myślę i myślę, pewno do wiosny coś wymyślę. Teraz i tak nie zacznę budowy
Tańce powiadasz...to lubię
Pestko, zgodnie z § 44 pkt 3 regulaminu ROD dom może mieć wysokość do 5. metrów przy dachu stromym i 4. metrów przy dachu płaskim. Określenia dach płaski i dach stromy są sprecyzowane w Polskiej Normie PN-89/B-10425, zgodnie z którą:
• dach płaski – to dach, którego połacie dachowe są nachylone do płaszczyzny pod kątem nie większym niż 12°,
• dach stromy – to dach, którego połacie dachowe są nachylone do płaszczyzny pod kątem większym niż 12°.
Wysokość domu mierzy się od poziomu gruntu do najwyższego punktu dachu.
Kasiu to co spotkałyście się u mnie, niestety teraz pada ...
Dom masz ogromny, ja chyba bym już takiego nie obrobiła. Miałam 150m2 i ledwo się wyrabiałam z wszystkim. Teraz ma 55m2 i zagracone na maksa sprząta się źle...ciągle coś przestawiam, ale nie ma miejsca na przechowywanie.
Mnóstwo rzeczy ze starego domu już ma nowych właścicieli ale nie wszystko chcę i mogę sprzedać, bo w końcu nic mi nie zostanie
Nie ma ograniczeń w szcie musi mieć 5m reszta dowolna, byle miał skos, bo płaskie mogą mieć maksymalnie 4m wysokości.
Nasze córki też długo chciały "razem". Poszły na studia do innego miasta i siłą rzeczy wyfrunęły z gniazda. Dopóki miały długie wakacje w góry jeździliśmy zawsze razem z nimi i ich chłopakami. Potem z ich rodzinami. Problem pojawił się, gdy pojawiły się dzieci. Ale cały czas łapiemy wspólne okazje i choć na krótko wyjeżdżamy i łazimy razem. Lubimy razem przebywać. Mieszkają blisko, ale osobno, stale odwiedzają.
I powiem Ci szczerze - tak jest najlepiej. Zdrowo