Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 13:47, 03 lis 2018

Muszelka napisał(a)

Myśl, myśl

Nasze córki też długo chciały "razem". Poszły na studia do innego miasta i siłą rzeczy wyfrunęły z gniazda. Dopóki miały długie wakacje w góry jeździliśmy zawsze razem z nimi i ich chłopakami. Potem z ich rodzinami. Problem pojawił się, gdy pojawiły się dzieci. Ale cały czas łapiemy wspólne okazje i choć na krótko wyjeżdżamy i łazimy razem. Lubimy razem przebywać. Mieszkają blisko, ale osobno, stale odwiedzają.
I powiem Ci szczerze - tak jest najlepiej. Zdrowo

Kochana nic innego nie robię
Duży w przyszłym roku idzie na studia, ale na miejscu, więc siła rzeczy dalej będzie mieszkał w domu. Mały w przyszłym roku zaczyna liceum.
Ja nie chcę na stałe z nimi mieszkać wiem jak to wyglądało z nami, zdecydowanie wolę mieszkać sama
Teraz jednak po śmierci Taty nie bardzo mogę zostawić Mamę samą, a to kolejny problem jeżeli chodzi o budowę domu. Niektórzy zarzucają mi fanaberie, bo przecież mieszkam w domu Dlatego najlepszym pomysłem dla nas będzie dom sezonowy aż do emerytury i dopiero przeprowadzka na stałe jak chłopcy się ustatkują, czyli na emeryturę za 20 lat

dana1s 13:50, 03 lis 2018

Muszelka napisał(a)
U nas od rana było ładnie. Potem lunęło. Teraz zaczyna sie przejaśniać. Wracam do ogrodu

U nas od rana leje z małymi przerwami, ale to dobrze bo inaczej siedziałabym w ogrodzie a dom wołał o porządki
Ja dzisiaj ogród odpuszczam , bo teraz sobie zrobię domowe SPA wieczorem imprezka
Dobrze, że wczoraj udało mi się całość oczyścić i wywieźć na kompost.

dana1s 13:53, 03 lis 2018

Muszelka napisał(a)

Śliczności

Prawda, taki był malusi że ledwo go dojrzałam

Basilikum 14:49, 03 lis 2018

pestka56 napisał(a)
Iza, jeszcze nie. Zaraz idę zobaczyć

mi chodzilo, ze w ogrodzie dany jak rano spacerowalas siedzialam na lezaku
hihi
dana1s 15:14, 03 lis 2018

Basilikum napisał(a)

hihi

Tez tak zrozumiałam
Ale dzisiaj to obie musiałyście zmarznąć, leje i na niebie bura szmata.
My właśnie zjedliśmy rozgrzewający żurek, a M kończy kruche tarty z kremem i owocami...mniam
Później idziemy nadrobić towarzyskie braki, oczywiście do sąsiadów ze starego domu. Przy okazji zrobię obchód ogrodu

Basilikum 16:11, 03 lis 2018

fajne plany na wieczor. Ja wlasnie pieke jablecznik. Polowe zabiore jutro do kosciola
Rosa 18:27, 03 lis 2018

A ja idę na brydża potrenować mózg. Miłego wieczoru wszystkim życzę i o poranku wpadamy do Danusi na filiżankę kawy (_)? i oglądanie ogrodu w jesiennej szacie .
pestka56 19:37, 03 lis 2018

Basilikum napisał(a)

hihi

Jak mogłam cię widzieć, kiedy pewnie na tym samym leżaku przycupnęłam,

Korzyść z tej wtopy taka, że zaczęłam odrabiać zaległości ogrodowiskowe wpadłam do ciebie :–D
pestka56 19:48, 03 lis 2018

U nas dziś znowu siąpi Całe proso rózgowate wyległo. A liście mokre.

Moje pytanie o wysokość i skos ma uzasadnienie w połączeniu z wysokością ścianki kolankowej. 5 m to nie jest dużo, to oznacza niskie pomieszczenia bardzo niskie. Dla mnie to jest większym problemem do rozwiązania niż sama powierzchnia. Skos dachowy przy niskiej ściance kolankowej urywa mnóstwo powierzchni. Dlatego pisałam o takiej nawet 150 cm wys. co też nie jest super w tym przypadku, ale zawsze coś.
Widziałam na portalu architektonicznym ciekawie zbudowane domy, w taki sposób, że problem wysokości mogłoby to rozwiązać i oszukać na plus w wysokości. Ale tu znowu ja się nie znam na przepisach.
Poszukam tych domów, bo może jednak to się da wykorzystać.
dana1s 08:15, 04 lis 2018

Basilikum napisał(a)
fajne plany na wieczor. Ja wlasnie pieke jablecznik. Polowe zabiore jutro do kosciola

Izuś było bardzo sympatycznie I powstały palny na Sylwestra