Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 19:42, 15 lis 2018

sylwia_slomc... 20:13, 15 lis 2018

Danuś jest jeszcze taki środek nie drogi opakowanie coś koło 20,00 zł. Sypie się po obwodzie, działa na dziki, sarny, lisy, zające. Ja stosuję na zające. I działa. Tylko jak śnieg spadnie trzeba posypać od nowa bo spod śniegu nie działa. Ale jak nie ma śniegu działa ok miesiąca.
Antydzik się nazywa
pestka56 09:35, 16 lis 2018

A u ciebie nadal pięknie Domek ogrodnika ślicznie się wpasował i ogród wygląda na bardziej przydomowy.

Trzymam kciuki za teścia.
dana1s 12:06, 16 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Danuś jest jeszcze taki środek nie drogi opakowanie coś koło 20,00 zł. Sypie się po obwodzie, działa na dziki, sarny, lisy, zające. Ja stosuję na zające. I działa. Tylko jak śnieg spadnie trzeba posypać od nowa bo spod śniegu nie działa. Ale jak nie ma śniegu działa ok miesiąca.
Antydzik się nazywa

Sylwuś mieliśmy już ten środek, ale to za słabe było i dziki nic sobie z niego nie robiły...
dana1s 12:10, 16 lis 2018

pestka56 napisał(a)
A u ciebie nadal pięknie Domek ogrodnika ślicznie się wpasował i ogród wygląda na bardziej przydomowy.

Trzymam kciuki za teścia.

Kasiu dziękuję! Dzisiaj bardzo zimno, przebiegłam tylko i wracałam do domu.
Też mam wrażenie, że wpasował się do ogrodu.
Operacja jeszcze trawa, dziękuję!
dana1s 12:26, 16 lis 2018

Dzisiaj słonecznie, ale bardzo zimno.
Chyba sypnie śniegiem...

dana1s 17:11, 16 lis 2018

Tak obecnie wygląda ogród z drogi,

a tak może będzie kiedyś wyglądać

Siedziałam dzisiaj jak na szpilkach i planowałam co zrobić na wiosnę w ogrodzie, żeby nie myśleć o operacji. Dzięki Bogu już po i według lekarzy wszystko poszło zgodnie z planem, bez komplikacji. Jutro dopiero możemy Go odwiedzić.
Mam nadzieję, że ta noc przejdzie spokojnie.

Będziemy zmieniać sporo za mostem. Most w pierwszej kolejności wraz z doprowadzeniem prądu do biesiadnego. Mur będzie dokończony na jakieś 2 metru do góry, dostanie kute okienko z donicą z białymi kwiatami jednorocznymi i furtkę takie tajemnicze przejście do lasku

o tu

Przeciągniemy ścieżkę do ogniska obok niego powstanie wędzarnia i piec chlebowy.
tutaj widać gdzie będzie biegła nowa ścieżka, między brzozami które w ym roku nieźle podskoczyły jeszcze ze dwa lata i będę miała swój brzozowy gaik

Zamiast namiotu foliowego, chcielibyśmy wybudować szklarnię, trochę własnym sumptem ale po angielsku.Ciekawe, czy to się uda. I chyba nam na resztę braknie czasu
A na jesień fundamenty taki mamy plan

gosika67 20:18, 16 lis 2018

Jeszcze kolorowo u Ciebie, trawy będziesz wiązać?
dana1s 13:12, 17 lis 2018

gosika67 napisał(a)
Jeszcze kolorowo u Ciebie, trawy będziesz wiązać?

Gosiu kolorowo było, ale po dzisiejszym poranku myślę że to się zmieniło. Jeszcze nie byłam w ogrodzie, wybieram się dopiero po obiedzie. M pojechał do szpitala, a ja zmagam się z okropnym bólem głowy...
Nigdy traw nie wiązałam, ale podobają mi się takie snopki z kokardkami i chyba się pobawię
Musze też koniecznie dzisiaj opatulić Paulownię, bo wypuściła pąki po przeprowadzce do nowego ogrodu po 10 latach oczekiwania

pestka56 13:47, 17 lis 2018

U nas dziś w nocy było -6, a o 11 jeszcze 0 i szron po płn-zach stronie teraz (godz. 13:45) jeszcze jest. Zima przyszła.

Spróbuj warkocze na trawach powiązać, to super wygląda. Ktoś na forum ma, ale nie pamiętam kto.

Jak teść ?