Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 07:31, 20 lis 2018

gosika67 napisał(a)
Fotki jak zwykle zachwycają, jest pięknie o każdej porze roku.A forsycja to pomyliła pory roku? Ja niedawno widziałam pąki magnolii.Pozdrawiam.

Gosiu dziękuję kochana
Ja uwielbiam ten mój mały świat, roboty jeszcze całe mnóstwo ale powoli wyłania się z niego moja wizja.
Kwitnie jednym kwiatkiem, bada teren
Moja magnolia nie ma pąków, mam ja drugi rok i chyba jej miejsce nie pasuje...pomyślę nad innym.
Agania 08:18, 20 lis 2018

Pierwsze porywy zimy u ciebie i jak ładnie
pestka56 09:37, 20 lis 2018

Po ilu latach od posadzenia twoja wisteria zakwitła?
Moje pierwsze 4 wisterie też miały takie słabiutkie pierwsze kwitnienie. Dopiero w kolejnym roku pokazały co potrafią
Niestety wisterie rozmnażanie z nasion (a nie szczepione) tak mają. Czeka się nawet 10 lat na pierwsze kwiatki. Moje kwitły pierwszy raz po 7 latach od posadzenia.
Ludwik Lawin, z hodowli Marczyńskiego,które posadziłam 4 lata temu, zakwitły w 3-m sezonie i miały po 2 kwiaty. W tym roku kwitły 3 razy. Nienormalny rok Nie wiem jak się to na nich odbije wiosną.
anabuko1 11:01, 20 lis 2018

dana1s napisał(a)
Zima

No , jeszcze ta zima w pełni się nie rozkrecila.
Ale ogród w pierwszej fazie zimowej wygląda pięknie .
Zresztą jak zawsze.
dana1s 11:51, 20 lis 2018

Agania napisał(a)
Pierwsze porywy zimy u ciebie i jak ładnie

Aguś ja bardzo lubię zimowe widoki
Kiedyś nie lubiłam zimy i cały czas czekałam aż się skończy. Teraz nauczyłam się dostrzegać jej piękno. Delektuję się każdym dniem
dana1s 11:56, 20 lis 2018

pestka56 napisał(a)
Po ilu latach od posadzenia twoja wisteria zakwitła?
Moje pierwsze 4 wisterie też miały takie słabiutkie pierwsze kwitnienie. Dopiero w kolejnym roku pokazały co potrafią
Niestety wisterie rozmnażanie z nasion (a nie szczepione) tak mają. Czeka się nawet 10 lat na pierwsze kwiatki. Moje kwitły pierwszy raz po 7 latach od posadzenia.
Ludwik Lawin, z hodowli Marczyńskiego,które posadziłam 4 lata temu, zakwitły w 3-m sezonie i miały po 2 kwiaty. W tym roku kwitły 3 razy. Nienormalny rok Nie wiem jak się to na nich odbije wiosną.

Kasiu zakwitła w 8 roku życia u mnie, a potem ja przesadziłam. Bałam się, że się nie przyjmie . Pierwszy rok chorowała, w tym sezonie rosła jak szalona
Mam nadzieję, że kiedyś pokaże swoje piękno w pełnej krasie.
Moja chyba nie była szczepiona, choć jej cena na to nie wskazywała
Lubię ją nawet jak nie kwitnie, ma piękne liście
Choć ten gatunek 'Violacea Plena' jest wyjątkowy. Ma piękne pełne kwiaty o długości 30-40 cm
Ten rok był bardzo dziwny, oby kolejny nie był dziwniejszy...klimat bardzo się zmienia
dana1s 11:59, 20 lis 2018

anabuko1 napisał(a)

No , jeszcze ta zima w pełni się nie rozkrecila.
Ale ogród w pierwszej fazie zimowej wygląda pięknie .
Zresztą jak zawsze.

Aniu dzisiaj bardziej jesiennie, niż zimowo. Jest bardzo zimno i wieje mroźny wiatr.
Zimowy ogród wzbudza we mnie taki spokój. Cieszę się na zimowe słoneczne dni...spacer w takich okolicznościach przyrody to sama przyjemność
Dziękuję!!
dana1s 12:31, 20 lis 2018

Dzisiaj bardzo wietrznie i nieprzyjemnie. Musieliśmy jednak wyskoczyć na działkę żeby owinąć wrażliwe , młode rośliny w ogrodzie teścia.
Zmarzłam na kość. Teraz czas zrobić jakiś obiad
Wczoraj wieczorem przepadłam w katalogach roślinnych i planowałam zakupy na przyszły sezon. Nie chcę robić jakiejś wielkiej rewolucji, ale mam chętkę na jeszcze kilka okazów w moim ogrodzie.
Z krzewów muszę zdobyć wreszcie kalinę angielską, kwaśnodrzew konwaliowy, śniegowiec wirginijski, dereń kwiecisty Alba.
Z mniejszych astry bocznokwiatowy Lady in Black, jesienny Welon Panny Młodej i wrzosolistny płożący Snow Flury.
No i zaproszę do ogrodu białe ostróżki. Jak macie jakieś polecane wieloletnie odmiany proszę o podpowiedź znalazłam 3 różne w trzech wysokościach
Magic Fountain White Dark Bee, Galahad, Pure white. Te już zamówiłam, a mam chęć na jeszcze, żeby ożywić mój letni ogród

Dzisiaj

Ewa777 13:20, 20 lis 2018

Mgła u Ciebie jest bardzo malownicza Ogród wygląda jak zaczarowany
dana1s 19:42, 20 lis 2018

Ewa777 napisał(a)
Mgła u Ciebie jest bardzo malownicza Ogród wygląda jak zaczarowany

Ewciu bardzo lubię mgłę, świat wtedy jest taki tajemniczy.
Cieszę się, że Ci się podoba. Dziękuję!!