Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Basilikum 16:25, 27 gru 2018

ja mysle, ze takiego pieska to trzeba zglosic, jak jeden zaplaci to sie beda wszyscy bac. U nas nie ma prawie psow biegajacych luzem. Kiedys raz jeden mi sie trafil. Wlasciciel byl niedaleko ale powoli reagowal i pies i wlasciciel. Troche sie strachu najadlam. Tez boje sie psow ale tu u nas czuje sie bezpiecznie.
dana1s 16:35, 27 gru 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Danusiu, ale te psy biegają luzem? Bo wiesz, że od listopada zmieniło się prawo i za psa samopas puszczonego kara do 5 000 zł, a nie jak było do 150. Właściciele jeszcze nie wiedzą, ale jeśli zastosujesz ten argument to myślę, ze bez obaw zaczniesz spacerować bo pieski będą pod kontrolą

Sylwuś moje okolice to pola i lasy. Biega mnóstwo bezpańskich psów, całe sfory.
Ludzie nie zamykają bram i psy wychodzą na ulicę. A nawet jak zadzwonię to nikt nie przyjedzie od razu, tylko po jakimś czasie a ja muszę sobie z psem poradzić sama, zwykle z marnym skutkiem...dlatego unikam samotnych wędrówek.
dana1s 17:34, 27 gru 2018

Basilikum napisał(a)
ja mysle, ze takiego pieska to trzeba zglosic, jak jeden zaplaci to sie beda wszyscy bac. U nas nie ma prawie psow biegajacych luzem. Kiedys raz jeden mi sie trafil. Wlasciciel byl niedaleko ale powoli reagowal i pies i wlasciciel. Troche sie strachu najadlam. Tez boje sie psow ale tu u nas czuje sie bezpiecznie.

Izuś to wioska, wiele gospodarstw z właścicielami, którym jak się zwróci uwagę to odpowiadają że ich piesek nie gryzie...
Psy czują że się ich boję i są agresywne w stosunku do mnie wszystkie nawet takie małe kundelki.
Na mnie nawet Labrador sie postawił mimo, że pies nigdy na nikogo nie warknął...
Mam z tym ogromny problem...
Milka 18:40, 27 gru 2018

dana1s napisał(a)

Mogłoby ścisnąć choć na tydzień, wtedy można posprzątać te suszki ze stawu.

Dana, zrobisz, spoko
Milka 18:42, 27 gru 2018

dana1s napisał(a)

Zobaczymy, własnie czytałam prognozę długoterminową i tam raczej wiosenne temperatury widać. Ale wiadomo jak to jest z prognozami...

Ja mam problem z psami, boję się ich okropnie, a tu nie mam z kim chodzić. Muszę kupić taki odstraszacz na ultradźwięki.
Mój synuś ostatnio się przekonał jak na mnie psy reagują ...on przeszedł normalnie, a na mój widok pies wystawił kły i rzucił się za mną. Jakby Mały nie zareagował to by mnie pogryzł. Ja byłam skamieniała ze strachu, nie mogę sie wtedy nawet ruszyć
O tyciu nawet nie mów odkąd skończyłam 40 lat mam z tym stały problem. Mam dobre 15 kg za dużo i nie chce ani dygnąć, porażka...
Latem jest łatwiej, teraz jak jest zimno organizm dodatkowo sie zabezpiecza

No..znam to, twój strach wyczuwają, to po pierwsze, po kolei z synem to przerabialiśmy, ale ciekawe jest to, że masz psa, cudownie mu, i takie reakcje..
dana1s 19:18, 27 gru 2018

Milka napisał(a)

Dana, zrobisz, spoko

Mam taką nadzieję, zawsze to łatwiej posprzątać te suszki z tafli lodu niż z wody
dana1s 19:23, 27 gru 2018

Milka napisał(a)

No..znam to, twój strach wyczuwają, to po pierwsze, po kolei z synem to przerabialiśmy, ale ciekawe jest to, że masz psa, cudownie mu, i takie reakcje..

Psy mam od urodzenia, nie było nawet chwili przerwy. Ale mój pies to co innego mam go zwykle od szczeniaka i nie boję się chociaż Tedi jak go wzięłam tez się na mnie stawiał...
Kiedyś było inaczej, zaczęłam się bać jak kiedyś będąc na spacerze z moim wtedy owczarkiem wyskoczył przez płot od dalszych sąsiadów równie wielki psiur i zaczął gryźć mojego psa ...sparaliżowało mnie strachem i nie mogłam się ruszyć. Dopiero jakiś człowiek zatrzymał się i rozdzielił psy, pies sąsiadów przypłacił to życiem... od tej pory boję się psów .
Starałam się to zmienić, ale to nie jest takie proste
anabuko1 07:59, 28 gru 2018

Ładnie ten twój staw wygląda
kurcze ja dopiero mam wykopany. .jeszcze obsadzić w tym roku
A potem tyle pracy aby to utrzymać. .. nie wiem czy dam radę. ...
Psów ja się boję. Też miałam kiedyś nie miłe wspomnienia.
dana1s 08:32, 28 gru 2018

anabuko1 napisał(a)
Ładnie ten twój staw wygląda
kurcze ja dopiero mam wykopany. .jeszcze obsadzić w tym roku
A potem tyle pracy aby to utrzymać. .. nie wiem czy dam radę. ...
Psów ja się boję. Też miałam kiedyś nie miłe wspomnienia.

Aniu do ładnego wyglądu daleka droga. Jak zaczęłam się zajmować moim ogrodem to staw był raczej bagnem. To kilka lat pracy, czyszczenia, uzdatniania itd. Woda w ogrodzie to wyzwanie. Bardzo ją lubię, ale kosztuje mnóstwo wysiłku, a i tak nie wygląda tak jakbym tego oczekiwała...

Psy to długa historia i szczerze powiem, że póki nie zmieni się mentalność ludzka jestem na przegranej pozycji. Bo słowa niech się Pani nie boi on nie jest groźny wcale mnie nie pociesza...

AgataM 08:51, 28 gru 2018

dana1s napisał(a)

Aniu do ładnego wyglądu daleka droga. Jak zaczęłam się zajmować moim ogrodem to staw był raczej bagnem. To kilka lat pracy, czyszczenia, uzdatniania itd. Woda w ogrodzie to wyzwanie. Bardzo ją lubię, ale kosztuje mnóstwo wysiłku, a i tak nie wygląda tak jakbym tego oczekiwała
I

I opłaciło się... Jest przepięknie