Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Basilikum 17:57, 26 mar 2019

no ta wierzba placzaca zolta jest chwilowo
pestka56 19:39, 26 mar 2019

Danusiu, twój ogród piękny, a kolory cudowne Pastele też lubię i nie lubię czerwonego w ogrodzie. Tzn czerwonych kwiatów. I niestety mam jedną czerwoną różę chętnie bym ją komuś oddała, ale nie wiem, czy przeżyła by wykopywanie.

Natomiast żółty lubię. Najchętniej miałabym w ogrodzie tylko niebiesko i żółto kwitnące rośliny. I jeszcze biały. To od niedawna, bo nie lubiłam. Patrząc na ogrody z przewagą białego przekonałam się do tego koloru.

A Solero tak naprawdę jest pastelowo żółta, jasna. Tylko gdy długo nie widzi słońca rozkwita intensywniejszym kolorem.
Po sąsiedzku ma pięknie pachnącą pastelowo różową Cubanę. Też okrywowa i bezproblemowa. Ta na dodatek ma uroczy zapach Na wieczornym zdjęciu jest jeszcze niebieska Novalis i po lewej Solero we właściwym kolorze.
dana1s 08:14, 27 mar 2019

Basilikum napisał(a)
no ta wierzba placzaca zolta jest chwilowo

to limonkowy jest

dana1s 08:23, 27 mar 2019

pestka56 napisał(a)
Danusiu, twój ogród piękny, a kolory cudowne Pastele też lubię i nie lubię czerwonego w ogrodzie. Tzn czerwonych kwiatów. I niestety mam jedną czerwoną różę chętnie bym ją komuś oddała, ale nie wiem, czy przeżyła by wykopywanie.

Natomiast żółty lubię. Najchętniej miałabym w ogrodzie tylko niebiesko i żółto kwitnące rośliny. I jeszcze biały. To od niedawna, bo nie lubiłam. Patrząc na ogrody z przewagą białego przekonałam się do tego koloru.

A Solero tak naprawdę jest pastelowo żółta, jasna. Tylko gdy długo nie widzi słońca rozkwita intensywniejszym kolorem.
Po sąsiedzku ma pięknie pachnącą pastelowo różową Cubanę. Też okrywowa i bezproblemowa. Ta na dodatek ma uroczy zapach Na wieczornym zdjęciu jest jeszcze niebieska Novalis i po lewej Solero we właściwym kolorze.

Kasiu bardzo dziękuję za miłe słowo Mój ogród jest absolutnie mój, może nie wszystko ze sobą gra, ale on współgra z moją duszą. Czuję się w nim wspaniale i to jest moim zdaniem najważniejsze. Nigdy nie podążałam za aktualnymi trendami raczej szłam sobie swoją ścieżką
Tak samo mam z modą Czerń z dodatkami i nie mogę tego zmienić mimo że po drodze stale pojawiają się kolory, to nie dla mnie...
Cubanę wpisałam na listę, bo jest bardzo w moim guście delikatna i nienachalna
Twoja kompozycja wspaniała, podziwiam ja tak nie potrafię...

To po mojemu

pestka56 14:28, 27 mar 2019

Miło, że ci się podoba moja kompozycja. Zależało mi na gęstwie kwiatów i chyba się udało. W tym roku dosadzę szałwie, przetaczniki i może coś jeszcze między krzewami. Na brzegu od bardziej słonecznej strony także mam lawendy Wygląda, że tylko kolory lubimy inne

Nieustannie podziwiam twoje dokonania rabatowe. Wręcz delektuję się ich urodą. Super ci to wychodzi
Agania 14:45, 27 mar 2019

Balerina wpadła mi w oko i ta Cubana też jest cudowna
TAR 14:50, 27 mar 2019

Dana masz moze w ogrodzie takie wynalazki jak: styrak japonski albo kasztanek jarzębolistny? interesuje mnie jakie toto ma przyrosty.
AgnieszkaW 15:02, 27 mar 2019

Dana, ja w sprawie żółtego koloru: nie lubię mocnego, bardzo nie lubię, ale ostatnio przekonałam się do pastelowej, takiej rozmytej z białym żółci i delikatnie limonkowej, cytrynowej żółci, jest taka subtelna i nienachalna...
Ogród jak zwykle cudowny.
Słyszałaś o nadchodzących przymrozkach w przyszłym tygodniu? Moja róża 'Eden Rose' dalej pod kołderką...i nie wiem, czy ją już odkryć...
anpi 15:50, 27 mar 2019

Ale lubię taki różany szał.U Ciebie Danusiu piękne zestawienia z różami.
A zieleń przeważnie bucha na pierwszego kwietnia i mam nadzieję ,że teraz też zdąży
dana1s 17:18, 27 mar 2019

pestka56 napisał(a)
Miło, że ci się podoba moja kompozycja. Zależało mi na gęstwie kwiatów i chyba się udało. W tym roku dosadzę szałwie, przetaczniki i może coś jeszcze między krzewami. Na brzegu od bardziej słonecznej strony także mam lawendy Wygląda, że tylko kolory lubimy inne

Nieustannie podziwiam twoje dokonania rabatowe. Wręcz delektuję się ich urodą. Super ci to wychodzi

Kasiu bardzo się udało
ja też lubię taki gęsty busz kwietny. Ciągle dążę żeby w każdym miejscu było bujnie, ale to trwa...
No i dobrze, że lubimy różne kolory chociaż jest różnorodnie
Dziękuję bardzo, cieszę się że podobają Ci się moje rabaty!