Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

TAR 18:44, 25 mar 2019

postanowilam reszte rabat zrobic na wygodnie. przyznaje bez bicia, ze nie mam ani czasu ani sily na wiosenne wycinanki suszkow. ograniczam byliny do ilosci tej, ktora juz mam, marcinki wywalam wszystkie, ogranicze tez trawy do takch, ktorych nie trzeba ciac. ciezko tnie sie trawy, miskanty niedlugo to pila lancuchowa bede traktowac zurawki tez cos mi nie wychodza, za to dosadze bergenii i funkii sa bezproblemowe no i moze zurawek krwistych te w przeciwienstwie do "odmianowych" rosna fajnie. i z perovskich nie zrezygnuje za nic, sa pieknym dodatkiem i uzupelniaczem. kwitna do poznej jesieni i efektownie wygladaja przez te siwo-biale galazki. ooo i jeszcze pare choin jeddeloh chce. ale sie sie rozpisalam
Muszelka 18:51, 25 mar 2019

dana1s napisał(a)

Mam kilka takich ogromnych kup z gałęziami

O rety! Ile gałązek na rozpałkę!

A my po każdej wichurze, po większym wietrze specjalnie chodzimy po naszej alei brzozowej i zbieramy suche gałązki, które zrzuca wiatr. Są idealne na rozpałkę w kominku
anabuko1 19:18, 25 mar 2019

dana1s napisał(a)

Ja lubię taki monochromatyczny z akcentem amarantowym. Póki co mi się tak podoba. Zaraz zerknę na to żółte cudo, kto wie

EDIT: Cudowna ta magnolia, zjawiskowo to wygląda

Ajć przepiękny
anabuko1 19:19, 25 mar 2019

dana1s napisał(a)
Dopiero początek, a już wkradło się przemijanie...

ostatni przebiśnieg

ale kwitną kolejne

Piękne wiosenne widoczki.Brawo!!
Magleska 19:48, 25 mar 2019

Danusiu podział prac idealny …..foteczki cudowne ,jak zawsze

….a ja lubię żółty kolor w ogrodzie -w sumie ,to od niedawna ,bo kiedyś nie lubiłam ...cóż kobieta zmienną jest
dana1s 06:43, 26 mar 2019

TAR napisał(a)
postanowilam reszte rabat zrobic na wygodnie. przyznaje bez bicia, ze nie mam ani czasu ani sily na wiosenne wycinanki suszkow. ograniczam byliny do ilosci tej, ktora juz mam, marcinki wywalam wszystkie, ogranicze tez trawy do takch, ktorych nie trzeba ciac. ciezko tnie sie trawy, miskanty niedlugo to pila lancuchowa bede traktowac zurawki tez cos mi nie wychodza, za to dosadze bergenii i funkii sa bezproblemowe no i moze zurawek krwistych te w przeciwienstwie do "odmianowych" rosna fajnie. i z perovskich nie zrezygnuje za nic, sa pieknym dodatkiem i uzupelniaczem. kwitna do poznej jesieni i efektownie wygladaja przez te siwo-biale galazki. ooo i jeszcze pare choin jeddeloh chce. ale sie sie rozpisalam

Ja uwielbiam byliny, w sumie praca jest przy nich tylko na jesień, wtedy hurtowo ścinam wszystkie. Kiedyś zostawiałam na wiosnę, ale nigdy więcej. Potem takie zgniłe, obślizgłe liście są dużo gorsze do sprzątania...
Marcinki lubię, ale w zeszłym roku zjadł mi je grzyb i wcale nie zakwitły Musze o nie dbać w tym roku, bo jesienią są cudowne
Plany masz ogromne na ten sezon. Ja wyluzowałam i postanowiłam przenieść na wiosnę co uważam, a potem tylko odżywiać i podziwiać
Mamy plany na część nietkniętą, gospodarczą i inne budowlane...brama, most, mur, szklarnia, warzywnik...sezonu mi braknie
Pozdrawiam !!
dana1s 06:44, 26 mar 2019

Muszelka napisał(a)

O rety! Ile gałązek na rozpałkę!

A my po każdej wichurze, po większym wietrze specjalnie chodzimy po naszej alei brzozowej i zbieramy suche gałązki, które zrzuca wiatr. Są idealne na rozpałkę w kominku

Kochana masz rację na rozpałkę, paliły się aż miło ale na ognisku. Za dużo tego i straszny bałagan przez te hołdy gałęzi. Do pocięcia tylko grube kłody. Reszta do mielarki albo na ognisko. Długo to trwa, ale jak się ma drzewa to się ma gałęzie
Miłego dnia, miło że zajrzałaś
dana1s 06:45, 26 mar 2019

anabuko1 napisał(a)

Ajć przepiękny

Ma cudny kolorek, mam jeszcze takie z zielonym odcieniem i pełnego. W sumie z daleka u mnie ten kolor sie traci, ale z bliska jest piękny
dana1s 06:46, 26 mar 2019

anabuko1 napisał(a)

Piękne wiosenne widoczki.Brawo!!

Aniu dziękuje za uznanie. Lubię wiosenne ujęcia sa takie optymistyczne i przepojone soczystymi kolorami Wreszcie!
dana1s 06:48, 26 mar 2019

Magleska napisał(a)
Danusiu podział prac idealny …..foteczki cudowne ,jak zawsze

….a ja lubię żółty kolor w ogrodzie -w sumie ,to od niedawna ,bo kiedyś nie lubiłam ...cóż kobieta zmienną jest

Madziu
Bardzo dziękuję, miło mi bardzo!
Ja nie bardzo przepadam za żółtym choć powiem szczerze, że coraz łaskawszym okiem spoglądam . Taki ognisty akcent w ogrodzie może być piękny. Jeszcze nie jestem na etapie wprowadzania go do ogrodu, ale kto wie