pieknie jak zawsze. mojego epimedium to chyba z lupa musze poszukac, nic jeszcze nie wyszlo. moze nornice zeżarły? i wszedzie czytam, ze trawki ruszyly a u mnie cicho tylko trzcinniki i turzyce palmowe. tak jak na poczatku cebulowe wyskoczyly tak standardowo teraz bedzie opoznienie. i zapowiadaja kilka chlodnych dni, zeby chociaz z deszczem ale bez wiatrów
Tarciu dziękuję kochana
Moje lada chwila rozkwitnie, pierwszy raz ścięłam liście w lutym. Nie zaszkodziło
Mój gigant zaczął , trzcinniki i rozplenice idą
Ale proso jeszcze czeka.
Ja mam mało cebulowych, kupiłam chyba dwa lata temu sporo, ale tulipany zniknęły. Myślę że zgniły, szkoda. Tam gdzie jest bardziej sucho dalej rosną i kwitną. Najlepiej idą u mnie narcyzki
U nas dzisiaj było gorąco, ostatnio popadało i widać że ruszyło już wszystko. Ochłodzenie na 15 stopni
Buziaki!
Gosiu moja kępa ma kilka lat, przesadziłam ją jeszcze ze starego ogrodu. Ładnie się rozrasta i kwitnie obficie. Mam takie uczucie, że obecność stawu bardzo pomaga roślinom. W czasie suszy u mnie zawsze unosi się wilgoć w powietrzu. Nic już nie podlewam, no chyba że coś świeżo sadzone