Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 18:32, 09 kwi 2019

ElaS 19:53, 09 kwi 2019

Piękny jest twój ogród o każdej porze roku
Basilikum 20:56, 09 kwi 2019

o tak o tak
moja nwa bergenia wlasnie zaczyna kwitnac,piekne ma kwiatki. Musza ja rozmnozyc koniecznie
pestka56 09:09, 10 kwi 2019

Dzięki za kolejny spacerek

Z trawami trzeba czekać. U mnie też tylko trzcinniki, seslerie i mozga są biegu. Pozoztałe, miskanty, prosa i nawet śmiałki darniowe jeszcze przysypiają. Ale grzebałam przy korzeniach miskantów i kiełki są w ziemi.

Wczoraj zakwaszałam siarczanem amonu pod kwasolubami. Ciekawe czy skutecznie. Za tydzień sprawdzę i ewentualnie dokwaszę. Dziś wynawożę ile zdołam, bo podobno ma wreszcie padać. Jakoś nie bardzo wierzę, bo znowu słónce i czysty błękit. Jeśli nie popada, to trzeba będzie mocno podlać
J robi mi wreszcie warzywnik. Jedna skrzynia już stoi z ziemią, ale brak wykończenia krawędzi. Za to sam z własnej woli doprowadził do niej rurkę do podlewania
pestka56 09:12, 10 kwi 2019

Mam dwie bergenie, które rok temu uratowałam z ogrodu skąd wyrzucano wszystkie byliny. Marniutkie są i małe, ale dzielnie podniosły już listki. Nawet nie wiem co to za odmiana. Tak mi się podobają u ciebie, że na pewno dokupię. Mam na bergenie du....użo miejsca obwódkowego w "nieruszonej" części ogrodu
TAR 09:42, 10 kwi 2019

u mnie bergenie rosna w 3 miejscach pod rynnami, dzielnie zbieraja wilgoc i pora na rozsadzenie, wielkie kapusty sie porobiły
dana1s 17:58, 10 kwi 2019

ElaS napisał(a)
Piękny jest twój ogród o każdej porze roku

Elu witam w moim ogrodzie!
Serdecznie dziękuję za miły komentarz
dana1s 17:59, 10 kwi 2019

Basilikum napisał(a)
o tak o tak
moja nwa bergenia wlasnie zaczyna kwitnac,piekne ma kwiatki. Musza ja rozmnozyc koniecznie

Izuś dziękuję!
Zaraz zobaczę co za cudo masz w ogrodzie
Ja też będę dzieliła moje.
dana1s 18:05, 10 kwi 2019

pestka56 napisał(a)
Dzięki za kolejny spacerek

Z trawami trzeba czekać. U mnie też tylko trzcinniki, seslerie i mozga są biegu. Pozoztałe, miskanty, prosa i nawet śmiałki darniowe jeszcze przysypiają. Ale grzebałam przy korzeniach miskantów i kiełki są w ziemi.

Wczoraj zakwaszałam siarczanem amonu pod kwasolubami. Ciekawe czy skutecznie. Za tydzień sprawdzę i ewentualnie dokwaszę. Dziś wynawożę ile zdołam, bo podobno ma wreszcie padać. Jakoś nie bardzo wierzę, bo znowu słónce i czysty błękit. Jeśli nie popada, to trzeba będzie mocno podlać
J robi mi wreszcie warzywnik. Jedna skrzynia już stoi z ziemią, ale brak wykończenia krawędzi. Za to sam z własnej woli doprowadził do niej rurkę do podlewania

Kasiu proszę bardzo!
Tak, trawy wolno ruszają i uczą cierpliwości. Powoli wszystkie wystartują
U nas dzisiaj zauważyłam, że idą miskanty.

Ja jeszcze nie zakwaszałam, w sobotę planuję.U nas dzisiaj chłodniej i podobno ma padać w nocy.

My dzisiaj dalej walczyliśmy z miejscem pod warzywnik. Roboty tam co nie miara, dopiero wymieliłam połowę gałęzi...masakra!
Brawo dla J!
dana1s 18:07, 10 kwi 2019

pestka56 napisał(a)
Mam dwie bergenie, które rok temu uratowałam z ogrodu skąd wyrzucano wszystkie byliny. Marniutkie są i małe, ale dzielnie podniosły już listki. Nawet nie wiem co to za odmiana. Tak mi się podobają u ciebie, że na pewno dokupię. Mam na bergenie du....użo miejsca obwódkowego w "nieruszonej" części ogrodu

Bergenie są bardzo wdzięczne i szybko się rozmnożą
Nieważne co za odmiana, wszystkie są piękne!
Na to nadają się idealnie, będzie Pani zadowolona