Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

TAR 16:27, 09 kwi 2019

u mnie jeszcze nie ruszyly miłki, palczatki, rozplenice, proso, red baron, zaden miskant nic, null. trudno uwierzyc, ze wszystkie padły, bo ani zimy nie bylo ani mega przymrozkow a juz 3 sezon u mnie. chociaz jak pamietam to w zeszlym roku tez bardzo pozno wybily, dopiero w maju. na razie nie panikuje na polnocy mamy opoznienie pogodowe
greg66 17:20, 09 kwi 2019

Dzisiaj zobaczyłem pierwsze zielonkawe na red baronie i jednej rozplenicy ale faktycznie prosa na razie suche.
dana1s 18:08, 09 kwi 2019

pestka56 napisał(a)
Wczoraj podlałam to co ruszyło w ogrodzie, bo sucho jak pieprz. I np. trzcinniki rano podlane, pod wieczór skoczyły ze wzrostem zauważalnie A dziś znowu lampa na niebie, chociażzapowiadają przymrozki od czwartku.

Kasiu ja tez dzisiaj trochę pobiegałam z konewką. Podlałam świeżo sadzone drzewka owocowe, kilka traw i róże. Reszta sobie radzi Myślałam, że popada bo było duszno i parno, ale się rozeszło po kościach...
U nas podobno nie ma być przymrozków, ale zobaczymy. Nie będę się martwić na zapas
dana1s 18:11, 09 kwi 2019

greg66 napisał(a)
Ja tez juz zacząłem podlewanie, tego co poprzesadzałem. Kasiu wszystkie trawy mi odbiły oprócz rozplenic i palczatki miotlastej, czekać? (a zresztą co innego mi pozostaje).

Danka mam cztery kępy bergeni czy one sie mocno rozlażą czy dokupywać nastepne?

Pozdrawiam

To tak jak u mnie tylko świeżo posadzone dostały pić
U mnie ruszyło większość traw, ale proso jeszcze nie. Reszta idzie. Zaraz ogród się zupełnie zmieni
Muszę o tej palczatce poczytać, bo nie mam u siebie.

Bergenie rozrastają się dość szybko, jak im warunki odpowiadają. Zależy co chcesz z nich uzyskać. U mnie na obwódki poszło ponad 400 sztuk
dana1s 18:13, 09 kwi 2019

TAR napisał(a)
u mnie jeszcze nie ruszyly miłki, palczatki, rozplenice, proso, red baron, zaden miskant nic, null. trudno uwierzyc, ze wszystkie padły, bo ani zimy nie bylo ani mega przymrozkow a juz 3 sezon u mnie. chociaz jak pamietam to w zeszlym roku tez bardzo pozno wybily, dopiero w maju. na razie nie panikuje na polnocy mamy opoznienie pogodowe

Tarciu w miłki tez się muszę zaopatrzyć i znów palczatki...zaraz sprawdzę co to za jedne
Trawy późno ruszają ja bym nic nie robiła i dała im czas, przecież to dopiero początek kwietnia
dana1s 18:14, 09 kwi 2019

greg66 napisał(a)
Dzisiaj zobaczyłem pierwsze zielonkawe na red baronie i jednej rozplenicy ale faktycznie prosa na razie suche.

Grzesiu red barony już żyją, rozplenice puszczają a prosa zawsze idą najpóźniej!
Nie strachaj będzie dobrze
dana1s 18:17, 09 kwi 2019

Kocham wiosnę

szafirkowa droga

wreszcie pokazała się śniezyca, uwielbiam te subtelne kwiatuszki

pigwowce zachwycają

tulipany jednak sie pojawiły

dana1s 18:19, 09 kwi 2019

Obfitość pąków na tawułach zachwyca mnie co roku

Tawuła Ogon co roku pierwsza!

dana1s 18:23, 09 kwi 2019

Kolejne narcyzki się rozwijają, to chyba moje ulubione kwiaty cebulowe

mam kilka gatunków, ale w swojej głupocie nie zapisałam nazw, a szkoda bo co rusz ładniejsze się rozwijają

Po prawej na zdjęciu tawuła Ogon po lewej przekwitająca już wiśnia wczesna

i rozkwitająca pissardi, kocham ją o każdej porze roku

dana1s 18:26, 09 kwi 2019