Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Makao_J 21:55, 29 kwi 2019

Pięknie
Widzę leszczyna się czerwieni
pestka56 09:29, 30 kwi 2019

Picea Breweriana powinien rosnąć jako soliter i początkowo tak go posadziłam. Ale były te strasznie mokre wiosny i 2 lata z rzędu dom zamieniał się na 2-3 tygodnie w amfibię. Usypaliśmy sporą rabatę podnosząc grunt o 30 cm i tam przenieśliśmy to co dało się z potopu uratować. Dlatego brewerek jest tak blisko innych drzew. W Powsinie w Ogrodzie Botanicznym też ma tuż za plecami pokaźną gęstwinę, ale to stary okaz. Ma ze 6 m wysokości więc wygląda efektownie. Pocieszam się, że mój też kiedyś taki będzie i tło mu na urodę nie zaszkodzi.
Znajdź mu dobre widokowo miejsce

U nas znowu lampa z nieba. Całą burzę i ulewę ściągnęła do siebie Wisła. Na ogród popadał kapuśniak ze 4 godziny i koniec. Tylko nasłuchaliśmy się kanonady piorunów bijących w rzekę, która jest 7-8 km od nas.
dana1s 16:01, 30 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)

Pięknie jak zawsze.
A ,że mokro i soczyscie to dobrze.Ostatnio sucho było.Roślinki się cieszą.
My też.

Aniu wczoraj CIĘ przeoczyłam, przepraszam!
Bardzo dziękuję za miłe słowa
Cieszy mnie ogromnie ten deszcz. Jest mokra ziemia, ale u nas od rana już nie pada, nawet dzisiaj kilka godzin podziałałam w ogrodzie. Jutro jak się uda muszę znów skosić, mniszka całe łany...
dana1s 16:02, 30 kwi 2019

Makao_J napisał(a)
Pięknie
Widzę leszczyna się czerwieni

Aniu dziękuję serdecznie!
Leszczyny wreszcie nabierają koloru i masy, są bardzo przycięte, ale przez to mam słońce na rabatach
dana1s 16:04, 30 kwi 2019

pestka56 napisał(a)
Picea Breweriana powinien rosnąć jako soliter i początkowo tak go posadziłam. Ale były te strasznie mokre wiosny i 2 lata z rzędu dom zamieniał się na 2-3 tygodnie w amfibię. Usypaliśmy sporą rabatę podnosząc grunt o 30 cm i tam przenieśliśmy to co dało się z potopu uratować. Dlatego brewerek jest tak blisko innych drzew. W Powsinie w Ogrodzie Botanicznym też ma tuż za plecami pokaźną gęstwinę, ale to stary okaz. Ma ze 6 m wysokości więc wygląda efektownie. Pocieszam się, że mój też kiedyś taki będzie i tło mu na urodę nie zaszkodzi.
Znajdź mu dobre widokowo miejsce

U nas znowu lampa z nieba. Całą burzę i ulewę ściągnęła do siebie Wisła. Na ogród popadał kapuśniak ze 4 godziny i koniec. Tylko nasłuchaliśmy się kanonady piorunów bijących w rzekę, która jest 7-8 km od nas.

z tym u mnie będzie problem, na solitera to jedynie w trawniku mogłabym znaleźć miejsce, ale to dopiero po budowie. Nie chcę zniszczyć takiego pięknisia
U nas nie pada, ale słońce tylko nieśmiało wygląda co chwila. Burzy nie było, lało dwa dni bez przerwy
dana1s 16:11, 30 kwi 2019

Dzisiaj wykorzystałam moment, że nie pada i wyplewiłam prawie cały ogród. Został mi pasek za stawem , ale już mnie tak bolały ręce, że nie miałam siły wyrywać z korzeniami to dałam sobie spokój. Odkurzyłam też chodniki i poprawiłam zrujnowany przez kreta chodnik. Wygląda ciut lepiej.
Muszę jutro dokończyć pielenie i wyczyścić chodniki, bo rośnie trawsko obłędnie.
Musiałam się dzisiaj ostro nagimnastykować, bo wysiało się mnóstwo ciemierników. Z jednej strony jest chyba z 200 małych cuchnących, a z drugiej ciemiernikowy mix. Już widać że to one, ale muszę im dać sezon żeby przenieść w inne miejsce. Cieszę się, bo bardzo je lubię. Zostawiłam tez setki siewek bodziszków, szkoda mi tego wyrywać. Rozsiały się też przylaszczki nie w takiej ilości, ale kilkanaście wypatrzyłąm

dana1s 16:13, 30 kwi 2019

dana1s 16:14, 30 kwi 2019

pestka56 10:55, 01 maj 2019

Super, że się wysiewają. Zagęszczają się
dana1s 20:16, 01 maj 2019

pestka56 napisał(a)
Super, że się wysiewają. Zagęszczają się

Też się cieszę Podrosną i przesadzę je w nowe miejsca