Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

TAR 13:52, 18 maj 2019

Bialasy nie rusza, one poza okazjonalna trawka w ogrodzie na zewnatrz nie rusza niczego. Pod tym wzgledem mam je wycwiczone, od obcego tez nic nie wezma, nawet zarlok Wicio, chyba ze pozwole. Poza tym ja ich w lesie nie puszczam bez smyczy a one ode mnie nie oddala sie na kilka metrow. smycz jest profilaktycznie w razie dzika czy lisa.
dana1s 19:16, 18 maj 2019

Nowa12 napisał(a)
Molly to była i u Koniora i u Pudełki to na pewno kiedyś na nią trafisz .

Aguś tam ją widziałam, ale nie kupiłam jej niestety. Może jeszcze spotkam
dana1s 19:17, 18 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)
Jestem usatysfakcjonowana zdjęciami i oszołomiona

Gosiu dziękuję, maj to cudowny miesiąc
dana1s 19:19, 18 maj 2019

pestka56 napisał(a)
Te czeremchy u TAR to z pewnością czeremcha późna / amerykańska.
https://polskielasy.wordpress.com/tag/czeremcha-pozna/
Wmojej okolicy jest jej bardzo dużo w lasach. Młode drzewka mają ładną korę.

UWAGA! Jest trująca:
Owoce czeremchy są jadalne, ale liście, kora i pędy są trujące. Więdnące liście, ze względu na ilość glikozydów cyjanogennych (podczas trawienia rozkładają się na kwas cyjanowodorowy) mogą powodować śmiertelne zatrucia nawet zwierząt.

Kasiu mam ją w ogrodzie jest piękna. Ja nie jadam takich wynalazków
Wolę poczekać na borówki i maliny
Moja psina z nami nie jeździ na działkę, bo kocha się kąpać w stawie i później nie jest biały ...
dana1s 19:19, 18 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)

Nie wiedziałam a u mnie rośną pod nią krzewy owocowe! Znaczy truję się

Gosiu bez obaw!
dana1s 19:23, 18 maj 2019

ElzbietaFranka napisał(a)

Nie jesteś odosobniona z tym fotografowaniem. Nie mam dużo fotek ze sobą. Ale Dana nie jest źle, w tym płaszczu oparta o mur bardzo elegancko wyglądasz.
U mnie to znowu wszystko na twarzy widać każdy cień, zmarszczka, piega, i wszystko co złego się można spodziewać.

Moja córka bez fryzury potargana, nie umalowana foty jak z żurnala.
Coś jest takiego, że jednych klisza lubi drugich nie

Piękne kaliny i wszystko co kwitnie teraz. U nas jeszcze nie zabardzo krzaki kwitną bo był przymrozek a potem zimno więc jeszcze czekam.

Pozdrawiam

Elu nigdy dobrze nie wychodziłam na zdjęciach, dlatego pokazuję głównie ogród który jest zdecydowanie lepsza modelką niż ja.
Znam ludzi, którzy nawet w worku na kartofle wyglądają świetnie, ja niestety nie...ale w zasadzie się tym nie przejmuję. Mam sporo zdjęć ze sobą zwykle z boku wtedy jest ok.

Kaliny uwielbiam. Maj pod względem kwitnienia jest wyjątkowy!
Kocham ten czas w ogrodzie
dana1s 19:29, 18 maj 2019

pestka56 napisał(a)

Ze mną tak jak Daną ...
Obiektyw mnie nie lubi. Mam zaledwie kilka zdjęć, na których jako tako wyglądam. Za to moja córka jak twoja, Elu.

Kasiu ja mam trochę zdjęć,nie są jakieś super ale klisza nie pękła
Nigdy nie byłam jakaś piękna, jestem jaka jestem i staram się to akceptować, otaczają mnie ludzie, którzy mnie kochają taką jaką jestem i to mi absolutnie wystarcza do szczęścia
Nie muszę się wszystkim podobać, mój Tata zawsze mówił, że " z fajnej miski się nie najesz"
Ja nie mam córki, za to moi chłopcy mogliby zrobić karierę
Już jako malutkie dzieci nadawali się na okładki Bebiko
dana1s 19:33, 18 maj 2019

TAR napisał(a)
Bialasy nie rusza, one poza okazjonalna trawka w ogrodzie na zewnatrz nie rusza niczego. Pod tym wzgledem mam je wycwiczone, od obcego tez nic nie wezma, nawet zarlok Wicio, chyba ze pozwole. Poza tym ja ich w lesie nie puszczam bez smyczy a one ode mnie nie oddala sie na kilka metrow. smycz jest profilaktycznie w razie dzika czy lisa.

Aniu Tedzio tez nic nie tknie w ogrodzie, chodzi po ścieżkach i raczej jest grzeczny ale jak zobaczy staw to dostaje małpiego rozumu. Tapla się jak małe dziecko. Teraz staw jest bardziej czysty, ale kiedyś to była sam muł nie można go było wyprać
Za to bez smyczy ucieka Wcale się na mnie nie ogląda. Jak go porównuję, choć wiem że nie powinnam, z Hawrim to aż mi łzy ciekną. Tan mnie nie odstępował na krok, kochał mnie, a ja jego
dana1s 19:42, 18 maj 2019

Dzisiaj był cudowny dzień Zresztą zeszła sobota tez się udała, taka ostatnio tradycja... tylko sobota ładna
Wykosiliśmy prawie całą działkę. Kosiarka i kosa poszły w ruch.Ja trawniki, M kosą przed płotem, miejsce pod dom, podjazd, i cały tył. Zrobiło się czysto.
Potem pozamiatałam, rozsypałam siarczan amonu i wapno dolomitowe. Psiknęłam pod wieczór na mszyce, rozsypałam ślimakol w hostach. Podlałam Topsinem dwa świerki, które mi chorują. Przycięłam na ścieżkach gałęzie, którymi można było wybić oko. I tak nam minął dzień. Na koniec urwałam rzodkiewek na śniadanie i szczypiorku do jajecznicy. Przyjechałam do domu i lunęło, po deszczu wyszła tęcza!

Ogród soczysty!

TAR 19:45, 18 maj 2019

szczesciara, u nas znowu padalo, slonce wyszlo po 18-tej i sie nim teraz ciesze, bo ponoc jutro znowu ma lac. zalamka z lekka. w przerwie miedzy deszczami mezaty zdazyl skosic pol trawnika