Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

violka171 21:05, 03 maj 2017

Radziu,bagienko super wyszło ,tylko zastanawiam się po co Ci tam paprocie??czy nie lepiej fajne trawy wokół dać?paprocie nie wiem czy tak lubią wilgoć,u mnie na patelni super rosły bez podlewania,i musisz ich pilnować bo się bestie rozrastają w szybkim tempie,
nie cierpię paproci może dlatego nie jestem z nich zadowolona
ale to oczywiście Twój wybór i Ty masz się tam czuć miło
Radziu2013 21:09, 03 maj 2017

violka171 napisał(a)
Radziu,bagienko super wyszło ,tylko zastanawiam się po co Ci tam paprocie??czy nie lepiej fajne trawy wokół dać?paprocie nie wiem czy tak lubią wilgoć,u mnie na patelni super rosły bez podlewania,i musisz ich pilnować bo się bestie rozrastają w szybkim tempie,
nie cierpię paproci może dlatego nie jestem z nich zadowolona
ale to oczywiście Twój wybór i Ty masz się tam czuć miło

Viola czy lubią wilgoć?hmmmmmmm powiem ci na ucho że przywiozłem je z naszego lasku gdzie rosły przy bagnie Ale kilka miałem swoich i po prostu je przesadziłem, a też rosły w pełnym słońcu Traw nie chciałem bo mam zaplanowane gdzie indziej a co będzie dalej się działo wokół bagienka to zobaczę, nikt przeciez nie mówi że nie może być jakiś zmian
ElzbietaFranka 22:38, 03 maj 2017

Radziu to "karmnik oscisty" zobacz w necie jaki fajny jak dywan.
Ten mech z dachu to nie zda egzaminu.
ElzbietaFranka 22:43, 03 maj 2017

Jeszcze zauwazylam ze w bagienku masz sit krecony. Mialam go i tez nie zdal egzaminu. Byle jak rosl. Idz na lake i wyrwi jakis dorodny sit i włoz do bajorka.
sylwia_slomc... 22:44, 03 maj 2017

Kurcze, a ja Radka rozumiem bo sama paprocie i leśne klimaty lubięMnie się podoba z paprociami
Radziu2013 22:51, 03 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Radziu to "karmnik oscisty" zobacz w necie jaki fajny jak dywan.
Ten mech z dachu to nie zda egzaminu.

Dzięki Elu Chociaż przyznam że jestem zdziwiony karmnikiem bo do tej pory myślałem że on nadaje się do takich mega suchych terenów, poza tym nie potrzebuje podłoża( niby wystarczy mu 2 cm) i w ogóle...

Zobaczę co będzie dalej się działo wokoło bagienka i jak coś to będę zmieniać
Radziu2013 22:53, 03 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Jeszcze zauwazylam ze w bagienku masz sit krecony. Mialam go i tez nie zdal egzaminu. Byle jak rosl. Idz na lake i wyrwi jakis dorodny sit i włoz do bajorka.

Sit kręcony kupiłem u zaufanej sprzedawczyni, mówiła że się nada nawet luźno wsadzony do wody... na razie dam mu szansę jak padnie to wtedy tak jak mówisz wymienię
Radziu2013 22:54, 03 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kurcze, a ja Radka rozumiem bo sama paprocie i leśne klimaty lubięMnie się podoba z paprociami

Dzięki Ja tam lubię takie zwykłe paprocie i dlatego chciałem żeby stworzyły łan dookoła bajorka
ElzbietaFranka 23:15, 03 maj 2017

Ja do konca nie patrzylam czy wkolo tego bajorka to jest bagienko.
Napisalam, ze w pierwszym momencie jest to trawka ktorej nie znam nazwy.
Pytales sie wiec odpowiadam.
Karmnik rzeczywiscie tylko na suche miejsca, nie do wody.
Radziu, jezeli cHcesz miec ten mech to co ci szkodzi jakos go tam pielegnuj aby ladnie wygladal. Bo dopiero teraz,zauwazylam, ze traci barwe nad sama woda to nie wiem czy bedzie taki piekny.

Jeszcze jedno jak chcesz miec cos niskiego i kolorowego to zobacz jeszcze tojesc roceslana. Rosnie nawet w samej wodzie. Panoszy sie wszedzie.
Rukiew wodna tez jest ladna i pozytek zniej.
hanka_andrus 23:35, 03 maj 2017

No i nad wodą irys syberyjski. Mam wolne sadzonki. Po niedzieli szykuję Tobie przesyłkę.