Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 19:42, 04 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja do konca nie patrzylam czy wkolo tego bajorka to jest bagienko.
Napisalam, ze w pierwszym momencie jest to trawka ktorej nie znam nazwy.
Pytales sie wiec odpowiadam.
Karmnik rzeczywiscie tylko na suche miejsca, nie do wody.
Radziu, jezeli cHcesz miec ten mech to co ci szkodzi jakos go tam pielegnuj aby ladnie wygladal. Bo dopiero teraz,zauwazylam, ze traci barwe nad sama woda to nie wiem czy bedzie taki piekny.

Jeszcze jedno jak chcesz miec cos niskiego i kolorowego to zobacz jeszcze tojesc roceslana. Rosnie nawet w samej wodzie. Panoszy sie wszedzie.
Rukiew wodna tez jest ladna i pozytek zniej.

O i to są pomysły skorzystam na pewno jeśli mech się nie sprawdzi
Radziu2013 19:43, 04 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
No i nad wodą irys syberyjski. Mam wolne sadzonki. Po niedzieli szykuję Tobie przesyłkę.

Haniu nie przesadzaj Przesyłki też kosztują A poza tym ja mam dwie kępki irysa syberyjskiego- nie wiem czy w tym roku zakwitnie ale jest
Radziu2013 19:45, 06 maj 2017

Byłem dzisiaj na śmietnisku/złomowisku ( dziadkowie z miasta kupili dziłkę poza Głogowem i trzeba było pozbyć się z domku/altanki wszystkie kanapy-było chyba z 6, fotele, lodówkę i wiele, wiele śmieci. Ja z wujkiem jeżdziliśmy na złomowisko i rozładowywaliśmy busa i przyczepkę). Głupio mi było tak chodzić między złomami ale wyhaczyłem dla siebie tam dwa skarby- starą żeliwną konewkę i taki metalowy koszyczek jaki kupuję się żeby obsadzić go kwiatami- no ten może mniejszy i oczka miał mniejsze ale naprawdę fajny. Nie wiem, dziwnie się czuję chodząc między złomem, ale z drugiej strony jak tam są takie skarby to wybrałbym się kiedyś sam

Poza tym, po południu wybrałem się na rower. Objechałem okolice i zatrzymałem się przy działkach ogrodowych kilka wiosek dalej. Zatrzymałem się przy ogrodzeniu bo widzę że przy nim stoją ładne,duże,formowane okazy bukszpanów. No to pytam się właścicielki co będzie z nimi robić, a ona że jej się nie podobają i chciała je wyrzucić. Radziu wtedy się pyta czy może sobie je wziąć a ona " tak,tak bierz jak chcesz". A więc ja szybko telefon i dzwonie do sąsiada babci(ogrodnika, całe szczęście że go mam bo na rodziców z ich przewiezieniem to nie miałbym co liczyć) no i trzy bukszpany trafiły do mojego ogrodu Na razie się moczą bo nie miałem ich kiedy posadzić ale jutro na pewno trafią do ziemi

I w ten sposób mam dwa nowe dodatki do ogrodu i dwa buksy ( a o formowanych krzewach kiedyś pisałem z Anią i Gosią i namówiły mnie na takie strzyżone... no i bach )

Foty zdobyczy dam jutro
hanka_andrus 19:49, 06 maj 2017

Kto ma oczy otwarte i wie czego szuka ten znajduje! Brawo, Radziu! Czekam na fotki.
Radziu2013 19:50, 06 maj 2017

Aha !!!! Jeśli możecie to byłbym wdzięczny jakbyście powiedzieli mi co to za kwiatek. Wziąłem i szybko zwinąłem szczepkę rosnącą kilka działem dalej od tej działki z której mam buksy

Anda 19:51, 06 maj 2017

Radziu, gratuluję takich fajnych skarbów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Radziu2013 19:51, 06 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
Kto ma oczy otwarte i wie czego szuka ten znajduje! Brawo, Radziu! Czekam na fotki.

Dzięki Taki tam zbieg okoliczności, ale straaaaasznie się cieszę
Radziu2013 19:54, 06 maj 2017

Anda napisał(a)
Radziu, gratuluję takich fajnych skarbów

Nie wiesz nawet jak się cieszę Kiedyś w wątku " Moje miejsce na ziemi" i wielu innych były pokazane takie koszyki. No mnie nie stać żeby kupować sobie takie dodatki ( a i w to miejsce wole sobie kupić jakieś rośliny), a tu całkiem za darmo mam taki dodatek
hanka_andrus 19:55, 06 maj 2017

Na 100% Tobie nie odpowiem, może to być aster jesienny albo jakiś inny rodzaj. Może odpowie ktoś kto ma tego kwiatka, albo poznasz jesienią po kwiatach. Wsadzaj do ziemi i doglądaj, Okaże się.
Radziu2013 20:01, 06 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
Na 100% Tobie nie odpowiem, może to być aster jesienny albo jakiś inny rodzaj. Może odpowie ktoś kto ma tego kwiatka, albo poznasz jesienią po kwiatach. Wsadzaj do ziemi i doglądaj, Okaże się.

Ok pytam bo poczytałbym sobie coś o nim w necie, ale tak jak mówisz poczeka się