Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

hanka_andrus 18:48, 18 cze 2017

Ale wszystkie mieczyki z tej grupy czy tylko ten jeden co pokazywałeś?
Dzwonki piękne, takiego niskiego mam tez, ale jeszcze nie ma kwiatków, może za tydzień?
Radziu2013 18:53, 18 cze 2017

Haniu wszystkie te co pokazywałem. One chyba podgniły, bo cebule były takie miękkie a łodyga co od nich wyrastała zaczęła się robić brązowa i też taka miękka ( No tylko że ja ich tak nie podlewałem, tzn. tak samo jak resztę a innym nic)
szkoda bo jeden już wypuszczał łodygę do kwitnienia...póki co został eksmitowany na tyły
hanka_andrus 19:24, 18 cze 2017

Szkoda, musiały podgnić, albo podmarznąć, Ale masz jeszcze dużo innych, nie płacz.
Ja swoich mieczyków nie wysadzałam z doniczek. Rosną, ale jeszcze kłosów nie ma.
Tylko, że ja sadziłam swoje późno na Stanisława dopiero. Donice siedzą w kącie szklarni. Na zewnątrz już nie miałam miejsca.
Radziu2013 19:32, 18 cze 2017

hanka_andrus napisał(a)
Szkoda, musiały podgnić, albo podmarznąć, Ale masz jeszcze dużo innych, nie płacz.
Ja swoich mieczyków nie wysadzałam z doniczek. Rosną, ale jeszcze kłosów nie ma.
Tylko, że ja sadziłam swoje późno na Stanisława dopiero. Donice siedzą w kącie szklarni. Na zewnątrz już nie miałam miejsca.

Po mieczykach płakać nie płaczę... dużo za nie nie dałem to i żałować za bardzo nie ma czego - no chyba że kwiatów... ale tak jak mówisz jest jeszcze reszta
gosika67 19:41, 18 cze 2017

Radziu czekam z niecierpliwością na Twoje mieczyki i jestem bardzo ciekawa abisyńskiego, bo to jedyny mieczyk jaki wysadziłam.Będę porównywać czy to aby ten, bo na razie co prawda coś jest w tym miejscu ale czy to mieczyk? Zobaczę u Ciebie i go porównam.Życzę udanych zakupów na targu.Ja ostatnio kupiłam lawendy.
Radziu2013 19:56, 18 cze 2017

gosika67 napisał(a)
Radziu czekam z niecierpliwością na Twoje mieczyki i jestem bardzo ciekawa abisyńskiego, bo to jedyny mieczyk jaki wysadziłam.Będę porównywać czy to aby ten, bo na razie co prawda coś jest w tym miejscu ale czy to mieczyk? Zobaczę u Ciebie i go porównam.Życzę udanych zakupów na targu.Ja ostatnio kupiłam lawendy.

Też na nie czekam chociaż powiem ci że szałowo jak na razie nie wyglądają ( następnym razem będę pędził wszystkie)
Na abisyńskiego też czekam (niby pachnie...no zobaczymy )

Ja lawendę na targu kupiłem rok temu ( ładna- w sensie duża i po 6 zł, ale wymarzła- może i dobrze bo stwierdziłem że jakoś mi ona nie pasi nie dla mnie, ale u innych z chęcią oglądam)

Za życzenia dziękuję
hanka_andrus 20:02, 18 cze 2017

Miałam kiedyś abisyńskiego, ale u mnie w gruncie kwitł dopiero pod koniec sierpnia. Cebulki nie wyrosły jak należy i się nie przechowały. Więcej nie kupowałam. I o ile dobrze pamiętam niewiele tych kwiatków na łodydze, a może tylko jeden?
takie kiedyś miałam jego zdjęcie.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/21/219776/original.jpg
Radziu2013 20:06, 18 cze 2017

Haniu, na zdjęciach był właśnie tylko jeden, ale o ile rzeczywiście pachnie to dla mnie nie ma problemu
gosika67 20:08, 18 cze 2017

Na obrazku ładnie wyglądał, kupiłam cebulki w biedrze.
Radziu2013 20:09, 18 cze 2017

ok już wiem co za kfiotka sobie kupiłem-zajrzałem do Małej Mi i akurat było zdjęcie z podpisem- mam knautie