Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

violka171 21:48, 01 lip 2017

Radziu2013 napisał(a)

Ooo to fajnie

sylwia_slomc... 21:50, 01 lip 2017

Na grillu powiadasz byłeś , a u nas dzisiaj zabawa we wsi, ale nam się nie chce ledwie żeśmy do domu się dowlekli, jutro tez ma być to może jutro się wybierzemy
zoja 21:52, 01 lip 2017

Radziu2013 napisał(a)

Ja??? Fakt ładny jest nie powiem, ale jakoś uparcie go nie poszukuje. Chopina to ja myślałem że mam ale samą powiedzialas że to nie on.

Widzisz Ty masz Chopina pnącego a ja chyba karłowego - pąk kwiatowy mam jakieś 15-20 cm nad ziemią... może to przez tą zimną wiosnę - nie wiem kupowałam jesienią w B

Macham!
Radziu2013 21:52, 01 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Na grillu powiadasz byłeś , a u nas dzisiaj zabawa we wsi, ale nam się nie chce ledwie żeśmy do domu się dowlekli, jutro tez ma być to może jutro się wybierzemy

Byłem, ale pogoda... co chwilę padało i tylko żem zmarzł

A co to za zabawa że aż dwa dni świętowania? /jakaś okazja czy tak poprostu sobie organizujecie?
Radziu2013 21:56, 01 lip 2017

zoja napisał(a)

Widzisz Ty masz Chopina pnącego a ja chyba karłowego - pąk kwiatowy mam jakieś 15-20 cm nad ziemią... może to przez tą zimną wiosnę - nie wiem kupowałam jesienią w B

Macham!

Ja to już postanowiłem że nigdy nie kupię róż na jesieni

Moja róża z B (rzekomo Lavender Ice-też mnie załatwili bo to nie ona) mimo że licha bo twa cienki patyczki miała zakwitła i właśnie wypuszcza drugie przyrosty Jeszcze trochę podrośnie...ale i gnojówki dostaje.

No popatrz, ten Chopin jakiś wielorodzajowy jest U ciebie taki mały, a u mnie aż na 1,5m haha
ElzbietaFranka 00:22, 02 lip 2017

Radziu witam i odwiedzę.
Radziu2013 00:26, 02 lip 2017

Witaj Elu A już czytałem że idziesz spać...
ElzbietaFranka 00:42, 02 lip 2017

Jeszcze u Mirki byłam, ale teraz na pewno.
violka171 11:49, 02 lip 2017

Radziu2013 napisał(a)

Ja to już postanowiłem że nigdy nie kupię róż na jesieni

Moja róża z B (rzekomo Lavender Ice-też mnie załatwili bo to nie ona) mimo że licha bo twa cienki patyczki miała zakwitła i właśnie wypuszcza drugie przyrosty Jeszcze trochę podrośnie...ale i gnojówki dostaje.

No popatrz, ten Chopin jakiś wielorodzajowy jest U ciebie taki mały, a u mnie aż na 1,5m haha

moj Chopin ma przeszło 2 metry ,ale babunia już
ElzbietaFranka 12:03, 02 lip 2017

Werbena duza, moje mniejsze z wlasnego siewu chociaz pod koniec lutego wysiane. Miala cala kuwete flancow. Teraz rosnie w calym ogrodzie, wielkosci rozne bo zalezy to od gleby.

Lilia mam zaledwie dwie, jedna warta pokazania, za tydzien dwa gdyz u mnie opozniemie. Druga tegoroczna slabiutkie zalazki kwiatowe. Nornice mi wygryzly jak i tulipany i zrezygnowalam z sadzenia. Moze posadzw w jakis azurowych pojemnikach i bedzie git.

U ciebie Radziu juz niektore rosliny sa dojrzale.
Odnosnie roz. Nie wiem kiedy kupowac wiosna czy jesienia. Mi sie wydaje to wszystko zalezy od jakosci zywotnosci sadzonki. Szkolki internetowe chca sprzedac wiec jak nie widzisz to wciskaja o roznej kondycji rosliny. Jakbys kupowal normalnie u ogrodnika to bys pewnie wiele roslin nie kupil. Zdjecia kusza, bo sa to foty z najwyzszej polki.

Ja kupowalsm w tym roku sporo roslin przez internet z jednej szkolki jestem zadowolona z drugiej nie. Wiem jedno nie nalezy sie napalac wczesna wiosna, bo rosliny przychodza bardzo mikre i w slabej kondycji.
Cena najtansza zawsze musi sie odbic na wzroscie potrzebuje duzo czasu aby w pelni cieszyla oko kupujacego.

To tyle Radziu powodzenia.