Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Doranma 22:30, 28 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Dziękuję
ścieżka robiona rok temu przy okazji dekonstrukcji rabaty ( przyznam się że na początku miałem niby suchy strumień )...najgorzej było przy skopywaniu "podłoża" i wywożeniu tego całego gruzu żeby móc przywieźć piasek

A to ciekawe, bo ja zastanawiam się nad takim suchym strumieniem, który w "porze mokrej" zbierałby nadmiar wody. Czyli co, nie sprawdził się?
hankaandrus_44 23:04, 28 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Taka dalia z nasion mi wyrosła

Wszystko śliczne i jeżówki, i ścieżki, i ogólnie rabaty, ale ta dalia śliczności!
Radziu2013 20:50, 30 sie 2017

Doranma napisał(a)

A to ciekawe, bo ja zastanawiam się nad takim suchym strumieniem, który w "porze mokrej" zbierałby nadmiar wody. Czyli co, nie sprawdził się?

Dora mój suchy strumień był zbudowany pod okapem żeby zbierał wodę składającą z dachu podczas ulewy. Szedł wzdłuż ściany i miałem plan zrobić to przez całe podwórze Ale w końcu zrezygnowałem. Nie mniej jednak uważam ze fajnie się sprawdzał. Jak będę w domu to odszukam zdjęcia jak wyglądał, uprzedzam szału nie było, ale to było moje pierwsze większe założenie w ogrodzie
Radziu2013 20:51, 30 sie 2017

hankaandrus_44 napisał(a)

Wszystko śliczne i jeżówki, i ścieżki, i ogólnie rabaty, ale ta dalia śliczności!

Dalia nie do końca kolorystycznie mi pasuje Ale zostaję bo też mi się podoba
Radziu2013 20:53, 30 sie 2017

Mirka napisał(a)

Podziwiam Cię niejednemu by się nie chciało Ścieżka super

Podjazd jednak nie powstanie w tym roku, ale opiszę więcej o co chodzi jak do domu wrócę bo na telefonie źle mi pisać.
Ścieżka dzisiaj otrzymała kolejną porcję kamyczków
Radziu2013 20:54, 30 sie 2017

Basilikum napisał(a)
no tak fajnie, ze Ci sie chce
ja tez czasami zbieram kamyki, mam ich dosc sporo w ziemi i jak Kopie to wrzucam do wiaderka i zanosze w jedno miejsce, troche ich tam juz jest. No ale nie zawsze mam czas na taka zabawe

Wiem jak to jest wykopywac kamienie z ziemi Też je odkładam w jedno miejsce
sylwia_slomc... 17:03, 31 sie 2017

Hej nasionka jutro postaram się wysłać, ale na kremową dalie musisz poczekać do października jak będę wykopywać Przypomnij mi co jeszcze Ci obiecałam?
Radziu2013 20:38, 31 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Hej nasionka jutro postaram się wysłać, ale na kremową dalie musisz poczekać do października jak będę wykopywać Przypomnij mi co jeszcze Ci obiecałam?

Sylwia dzięki wielkie A Darii wystarczy jak też zbierzesz mi nasiona Dalia przecież ładnie rośnie z nasion

Więcej nic mi nie obiecywałaś
Radziu2013 20:46, 31 sie 2017

Powiem wam że mój ogródek chyba staje się przyjazny owadom. Na wiercenie cały czas fruwają stadka jakiś białych motyli, na aminku pelno jakiś muszek itd. Do krwawnicy i kocimiętki przylatuje pełno pszczół,poza tym są jeszcze trzmiele A wczoraj widziałem (bynajmniej tak mi się wydaje) tego motylaw/kolibra przyleciał sobie do lewkoni, obleciał ją dookoła i odleciał.
Radziu2013 20:50, 31 sie 2017

Przywiozlem resztę zwirku do ścieżki (okazało się ze jakbym chciał wysypać podjazd to bym musiał te kamyczki zbierać przez cały miesiąc od 06.00do 20.00 tak więc zdecydowałem ze w przyszłym roku kupię wywrotke żwiru). Aktuaalnie ścieżka wygląda tak Ale jeszcze kawałek jej musi powstać