Witam Radziu. Dziwne te kamienie niby otoczaki ale kanciaste, skad ty je przywozisz. Ale ladnie tonrobisz.
Radziu pokaz to oczko jezeli istnieje a moze zarzuciles zajmowanie sie nim.
Eli powiem Ci że sam sobie ostatnio myślałem o kształcie kamieni, czy tam tych malutkich kamyków~zwirku bo jakby miały one być takim prawdziwym okrągłym zwirem to nie dałoby się po nich chodzić po przesuwalyby się miedzy nogami A one po jakimś czasie się same klinują i jest dobrze(może to bardziej gres czy tam grys nie wiem jak się mówi). Przywożę je z pól
Elu chodzi o to moje "oczko wodne" z kamienia? Jeśli chodzi o nie to nie ma co pokazywać bo przypomina bardziej bajoro A to przez to że kiedyś przedziurawila się folia i zeszła woda A że czasu nie było Żeby ja wymienić to tak zostało...potem przyszły deszcze, woda która napadala zzieleniala, pływa pełno paprochow itd. E za to coś czuję że mieszka w nim pełno robaków...przylatuja też owady... A więc przez to że wygląda tak jak wygląda zdjęć mu nie robię.
W przyszłym roku będę chciał je powiększyć i ogólnie trochę przerobić Ale czy się uda...mam tyle planów co bym chciał zrobić...Z czasem.mniejsza bo może jakoś bym się wyrobil Ale na wszystko potrzebowałbym worka kasy...No cóż z czasem mam nadzieje że się uda
Jak chodzi o bagienko to ono bardzo fajnie wygląda nawet mimo tego że mech nie jest zielony tyko suchy, brązowy (Ale po każdych opadach deszczu zielenieje). No ale aktualnych zdjęć też nie mam
Część rozplenic tak jak widać zakwitla A część zwleka (chociaż widziałem dzisiaj zaczatki baziek) ie wieńczy jakieś późniejsze czy co...
Radziu popiół z kominka jak najbardziej się nadaje.Warunek jest taki że nic kolorowego z gazet i pudełek nie palisz.Można spalać zwykłe pudełka tekturowe i opakowania po jajkach.Rozsypac można na jesieni lub wiosna i przegrabiać pod rośliny i na warzywniak.Ja jak zaczęłam rozsypywac u siebie to widzę różnicę we wzroście roslin.
Radziu jeszcze ra wlasnie chodzilo mi o to bagienko.
Maszracje ja co roku musze kamienie dosypywac bo sie przesywaja. W suchym potoku mam ok. 30cm tego zwiru a po bokach ziemie widac.
Popiol z ogniska jak najbardzier mozesz wszedzie sypac z umiarem ma jakis cenny pierwiastek ale nie psmietam. Ja cala zime popiol rozrzucam z kominka na rabaty wiosna przegrabie. Spalav tylko i wylacznie drzewo, papier nie farbowany bez folii.