Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Rumianka 23:06, 04 mar 2018

Szalejesz kochany z zakupami...czy portfel to wytrzyma? Ogród masz duży to i miejsca sporo...będzie bajkowo latem, jak to wszystko buchnie kwieciem Już widzę oczami wyobraźni...Jesteś mega
sylwia_slomc... 10:01, 05 mar 2018

Kolejne zakupy Skąd ja to znam
Monia81 10:11, 05 mar 2018

Widzę Radziu, że zakupowo szalejesz kocimiętka fajna, też ją w zeszłym roku kupiłam i szybki ma przyrost i do podziału jest super ja na razie mam stopa na zakupy, bo muszę plan ogarnąć chociaż się przyznam, że 5 nowych dalii zamówiłam będą przy warzywniku rosły razem z mieczykami
Alicja169 12:30, 05 mar 2018

Co nowego u Ciebie, Radziu? wiosenna choroba ogrodników - zakupoholizm?
Swiecznica powoli rośnie, lubi cień, u mnie drugi rok i słabo się rozrasta
Radziu2013 17:29, 05 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kolejne zakupy Skąd ja to znam

Postawiłem sobie cele ogrodowe (wydaje mi się że dużo ambitniejsze niż w zeszłym sezonie) i teraz muszę gonić bo w każdym miesiącu jest zaplanowana inna rzecz (czy to rabata czy coś innego)

Pozdrawiam

Radziu2013 17:30, 05 mar 2018

Rumianka napisał(a)
Szalejesz kochany z zakupami...czy portfel to wytrzyma? Ogród masz duży to i miejsca sporo...będzie bajkowo latem, jak to wszystko buchnie kwieciem Już widzę oczami wyobraźni...Jesteś mega

Na razie jakoś ciągnę...ale faktycznie muszę pomyśleć...może przydałoby się jakiś korków udzielać...nawet widziałem takie ogłoszenia...

Radziu2013 17:31, 05 mar 2018

Monia81 napisał(a)
Widzę Radziu, że zakupowo szalejesz kocimiętka fajna, też ją w zeszłym roku kupiłam i szybki ma przyrost i do podziału jest super ja na razie mam stopa na zakupy, bo muszę plan ogarnąć chociaż się przyznam, że 5 nowych dalii zamówiłam będą przy warzywniku rosły razem z mieczykami

Byłem cichaczem i widziałem Przeróbka rabaty...wędzarnia SUPER!!! Wędzarnia naprawdę pierwsza klasa
U mnie co mi się wydaje że na daną rabatę coraz mniej roślin do kupienia zostaje...to zerkam z powrotem na spis...i tu się okazuje że wcale nie
Radziu2013 17:33, 05 mar 2018

Alicja169 napisał(a)
Co nowego u Ciebie, Radziu? wiosenna choroba ogrodników - zakupoholizm?
Swiecznica powoli rośnie, lubi cień, u mnie drugi rok i słabo się rozrasta

Zakupoholizm u ogrodników to można powiedzieć że nawet niekiedy wskazany Byleby nie przesadzać...

Kurczę to muszę się zastanowić nad tą świecznicą...to że wolno przyrasta mnie odpycha...
mira 18:05, 05 mar 2018

No to co że wolno przyrasta, to bardzo ładny akcent a o zapachu nie wspomnę.
Trzeba jednak mieć na uwadze to że świecznica nie znosi przesadzania więc miejsce gdzie ma rosnąć musi być dobrze przemyślane.

"Postawiłem sobie cele ogrodowe" - rany jaki rygor - brawo Ty !!!

A jeśli chodzi o te szkółki to w tej pierwszej nawet byłam osobiści i też zamawiałam i ok. Ta druga ma rzeczywiście nienormalne koszty dostawy - dlatego przez 2 lata nie zamiawiałam choć miałam ochotę ale te koszty, aż w ub roku jak potrzebowałam pnączy zrobiłam duże zamówienie i się skusiłam - towar ok zobaczymy jak po zimie.

"Przywrotnik mam nadzieję że będzie ładnie wyglądał z różami i kocimiętką" - przywrotnik posadziłam pod różą taką różową ROSARIUM UETERSEN - to było koszmarne zestawienie, zastąpiłam srebrem czyśca i jest ok. Tak więc zalezy jaki kolor róż.
Przywrotnik fajnie wygląda z hostami i liliowcami - to tak się nawymądrzałam ale jestem padnięta - szurałam dziś 22-ma torebkami z nasionkami i rozpoczęłam sezon na rabatach

a! pielęgnuję paprykę mojej wnuczki - masakra jak coś nie wyjdzie - pozdrów babcię

pozdrawiam

Radziu2013 20:01, 09 mar 2018

Dla wszystkich kochanych koleżanek w dniu waszego święta

Spełnienia wszystkich marzeń,
zadowolenia z siebie, radości życiowej
i aby każdy kolejny dzień był Dniem Kobiet
życzę Wam moje wspaniałe, niepowtarzalne Panie!

Wszystkiego najlepszego