Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 00:10, 09 kwi 2017

eda napisał(a)

suuuper tulipki a liliowiec mutant jaki kolorek masz ?

Edzia ten tu to akurat zwykły rdzawy. Pozostałe są dużo niższe ale to młode sadzonki.
eda 00:14, 09 kwi 2017

rdzawy to jaki ? bo ja mam taki kremowy aaa już wiem taki prawie pomarańczowy też takie mam jak ich dużo to fajnie się układają
Radziu2013 00:21, 09 kwi 2017

Edzia to takie stare, odmiany jeszcze z ogrodów naszych prababci ja mam je posadzone w rzędzie o długości 6-7m wiec jak zakwitną to wyglądają fajnie. Poza tym mam jeszcze takie różowo-brzoskwiniowe z ciemniejszym ( o ile pamiętam to bordowym) środkiem, żółte i żółte z czerwonym środkiem. W tym roku chcem dokupić pare bo ich również jestem fanem
eda 00:23, 09 kwi 2017

O to super na pewno pięknie wygląda jak kwitnie w takiej ilości
eda 00:24, 09 kwi 2017

Radku spokojnej nocki paaaa
Radziu2013 00:25, 09 kwi 2017

Edzia tobie również Dobranoc
ElzbietaFranka 00:35, 09 kwi 2017

Radziu witam, jeszcze jestes. Grechuta to klasyką, kiedys teksty to byly teksty nie mowiac o muzyce, aranzu piosenek. Teraz juz nie ma takich teksciarz, ostatni mistrz zmarl mam na mysli Mlynarskiego.

Bardzo lubie muzyke powazna, w kazdym wydaniu od Bacha do Hajdna, a Betoven to moja pasja sluchania. Chopina koncerty. Grig to dopiero muzyka.
Zreszta muzyka operowa, filmowa tez cudowna.

Juz wiosennie u ciebie. Juz blizej niz dalej ciepla.

Radziu masz racje to zawilce ale skad sie tam wziely.
Piotr_ 11:58, 09 kwi 2017

Wiosennie u cb , a u mnie niewiem o które foto ci chodzi bo sie nie wyswietla
Radziu2013 12:17, 09 kwi 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Radziu witam, jeszcze jestes. Grechuta to klasyką, kiedys teksty to byly teksty nie mowiac o muzyce, aranzu piosenek. Teraz juz nie ma takich teksciarz, ostatni mistrz zmarl mam na mysli Mlynarskiego.

Bardzo lubie muzyke powazna, w kazdym wydaniu od Bacha do Hajdna, a Betoven to moja pasja sluchania. Chopina koncerty. Grig to dopiero muzyka.
Zreszta muzyka operowa, filmowa tez cudowna.

Juz wiosennie u ciebie. Juz blizej niz dalej ciepla.

Radziu masz racje to zawilce ale skad sie tam wziely.

Ela ja lubię prawie każdy rodzaj muzyki ( oprócz rocka itp. oraz hip hopu ).
Uwielbiam takich piosenkarzy jak Zdzisława Sośnicka ( "Uwierz w siebie" ), Anna Jantar( wszystkie jej utwory są moimi ulubionymi ), Irena Santor ( "Powrócisz tu" ) i wiele innych dawnych artystów. Z tych trochę "nowocześniejszych" nwm jak mogę ich nazwać ale uwielbiam Justynę Steczkowska ( no to jest po prostu królowa, przewodniczka duchowa i mam jej autograf-normalnie ubóstwiam ją ) Edytę Górniak ( no niezwykła osoba z niezwykłym głosem - a jak śpiewa "Kasztany" albo "Stop" to jest po prostu bajka) Halina Mlynkova ( nie no anioł co przyjął ludzką postać " Ostatni raz" - kocham ) Kayah ( no co tu dużo mówić- boska jest i tyle ).

Jeśli chodzi o muzykę poważną to muszę mieć odpowiedni humor,nastrój itp. ale ja osbiście uwielbiam utwór "Spring Waltz" -znasz?, poza tym Schubert i Mozart. Vivaldi, Liszt, Betoven - no niezbyt. Aaa Chopin- no wiadomo, nasze dziedzictwo narodowe A i "Upiór w operze"- świetny utwór, ale najbardziej podoba mi się w wykonaniu naszych polskich piosenkarzy - Justyna Steczkowska i Janusz Radek
https://www.youtube.com/watch?v=64dHNETFZLU

Wiosna - no tak niby bliżej ciepła ( dzisiaj słonecznie) ale wczoraj nie było tak kolorowo

Tak myślałem że to zawilce- po kwiatach bym nie poznał, ale liście były charakterystyczne - też mam ich jedną kupkę
ElzbietaFranka 16:35, 09 kwi 2017

Radzi właśnie liście są rozpoznawalne ďla tego gatunku. Na temat muzyki to wiesz ja przez moje dzieci pokochałam muzykę poważna której musze słuchać jak grają i ćwiczą w domu. A potem szukam you tubie i słucham w oryginale następnie lecę do sklepu i kupuje krążki.
MMuzyki filmowej. Pożegnanie z AFRYKA, Forest gamę 5 to. Są moje hity. Pisze n telefon i dlatego wszystko pokręcone.

Jak by naród słuchał muzyki nie byłby taki dziki jak obecnie.