Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

Basilikum 09:21, 04 sie 2017

skrzydlatapanna tez mi sie podoba
i rabatki cudne
SlonecznyOgrod 11:11, 04 sie 2017

Gosia, ja wrzosy okrywam na zimę gałązkami sosnowymi. Wrzosy czasem przemarzają, tak to z nimi jest. Może hosty tam posadź. Mogę Ci parę sadzonek dać, wczoraj rozsadzałam, ładnie mi się podzieliły.
zoja 11:14, 04 sie 2017

ja też wrzosy okrywam stroiszem z gałązek, a niektóre i tak potrafią wymarznąć...
kiedyś czytałam, że wrzosy warto kupić przed sezonem jesiennym - wtedy zdążą się zadomowić i ukorzenić i łatwiej zimują niż takie przyniesione jesienią ze sklepu

super ta skrzydlata panna
gosika67 22:56, 04 sie 2017

Dziewczyny dzięki za odwiedziny, porady i miłe słowa, to buduje.
Jutro posadzę tam hosty, a wrzosy to kupię we wrześniu jak będą. Faktycznie trzeba je okrywać , ja nigdy nie okrywałam a miałam wrzosowisko w swoim wydaniu i został tylko jeden wrzos.
Dzisiaj męczyłam się z koszeniem trawy na ogrodzie, komary nie gryzły tylko cięły jak szalone, wszędzie gdzie popadnie. Ale wyrobiłam się.U Was też tak jest?
U nas zatrzęsienie, może dlatego,że blisko Warta.
Ola u mnie lilie przekwitają , kwitną i nowe wychodzą.Ciekawa jestem tych nowych, kupiłam cebulki na targach w Kościelcu. Przyjedź kiedyś na targi do nas, zapraszamy.

Paulinka ja altany dorobiłam się po kilkunastu latach, jak zostałam fanką roślin, wszystko przed Tobą.Miałam wcześniej plac i musiałam coś z nim zrobić.

Sierpień u mnie
odętki, muszę je odnowić na drugi rok , bo są już stare, takie mikre
bąki je uwielbiają

pieris

szałwia już przekwita

gosika67 23:06, 04 sie 2017

Iza Twoje panny inne, jestem nimi zachwycona.Prawdziwe artystki, pozują do zdjęć.

Daria chętnie wezmę te hosty, a Ciebie co interesuje, jakie rośliny? Może mam.

U mnie żurawki cały czas w rozkwicie, długo są urodziwe, warto je mieć w każdym ogrodzie

królowe cienia: hosty, te są nowe,jeszcze małe

gosika67 23:15, 04 sie 2017

Zoja z tymi wrzosami to zrobię jak mówisz, Daria to potwierdza.
Tylko co lepsze i ładniejsze wrzosy czy wrzośce?

Dalsze hosty,dużo ich nie mam

Mam biała lawendę , zdziwiłam się, różową kupowałam, biała dostała się przez pomyłkę, ale miejscówkę ma.

tawułka kwitnie ponownie

bodziszek także, ale już trochę mniej

Maly_Bialy_D... 00:29, 05 sie 2017

Gosiu nie wiem, czy dobrze widzę, masz budleję? Jeśli tak jaka to odmiana, jak Ci rośnie, jakie ma warunki i czy nie przemarza? Chcę sobie sprawić, ale czytałam różne opinie na jej temat. Cudna rabata z hostami, u mnie żurawka też długo kwitnie
gosika67 11:23, 05 sie 2017

Witaj Basiu ja mam kilka odmian budlei, różne kolory, nie narzekam na nie, nie marzną mi, co roku się odliczają , na dodatek same się wysiewają.Rosną w różnych miejscach, nie są kapryśne, dobrze się u mnie czują. Długo je mam.Nazwy ostatnie jakie kupiłam odnajdę i Ci podam. Ostatnie budleje na wiosnę kupiłam w biedronce, przyjęły się i rosną, kwitną, raj dla motyli.
Hosty jeszcze muszę nabyć,żurawki zresztą też bo jest jeszcze tyle odmian.

gosika67 11:35, 05 sie 2017

Róże ruszają

Doranma 23:17, 05 sie 2017

bodziszek także, ale już trochę mniej

Witaj Przyszłam podziękować za odwiedziny i przespacerować się po Twoim ogrodzie. Piękne budleje i róże! Bardzo podoba mi się ten bodziszek - ładnie gra odcień liści i kwiatów, ale nie znam jego nazwy?
Co do wrzosów, to u nas jest już duży wybór w sklepach, do zimy jeszcze kilka miesięcy, więc na pewno zdążą się ukorzenić. Ja przykrywam je na zimę agrowłókniną, ale czasami jakiś wypadnie - myślę jednak, że to raczej z powodu choroby grzybowej lub nadmiaru wody, niż od mrozu, więc sadź śmiało, próbuj, one są takie piękne Hosty oczywiście też
Pozdrawiam ciepło!