Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe kreacje

Ogrodowe kreacje

ElzbietaFranka 09:20, 17 sie 2017

Tez mam trabke rosnie w komposcie jestem ciekawa jak wyrosla ale to dopiero w sobote wszystka zmierze okiem.
Mam kilkuletnje hortensje np wanilki nie pokladaja sie ale krzak juz duzy i musi gdzies rozlozyc swoje kwiatostany wiec sie pochyla.

Clematis podobny do mojego dr Rubensa jak wyjezdzałam mial duzo paczkow kwiatowych wiec pewnie kwitnie lub juz przekwitl.

Czas sie zbierac do domu koniec przyjemnosci.
Pozdrawiam.
Aurelllia 16:39, 17 sie 2017

Elu miło, że napisałaś Wypoczęłaś a to najważniejsze Podglądałam Twoje śliczne widoczki nadmorskie - dobrze, że trafiłaś na pogodę
Trąby są u mnie odkąd pamiętam - tylko co kilka lat robię nowe sadzonki z wierzchołków pędów Dzielne są, bo muszą zimę przetrwać w piwnicy, która jest kiepsko oświetlona, ale dają radę
Aurelllia 16:42, 17 sie 2017

Kinia u mnie hortensja ogrodowa dopiero drugi rok rośnie Sprawiła mi niesamowitą przyjemnosć kwitnąc w tym roku, bo to znaczy, że ją dobrze okryłam na zimę, a o to się najbardziej bałam, czy nie przymarzną pąki kwiatowe. Nawożę ją specjalnym nawozem do hortensji, myślę, że to też pomaga w przetrwaniu tych upałów, rośnie w półcieniu, muszę jednak przyznać, że jak były te upały to kwiaty marniały, więdły, ale jak nachodził cień po południu to odzyskiwały wigor
Aurelllia 15:00, 19 sie 2017

Narzeczony niestety wyjechał na trochę, a z nim dobry aparat w telefonie..... buuuuuuuuu, dlatego rzadziej teraz fotki wklejam, chyba muszę to zmienić, bo zaraz lato się skończy a ja bez fotek sierpniowych zostanę
Remont kuchni się u mnie zaczął- bałagan wszędzie, jak mogę to uciekam do ogrodu, ale teraz mnie deszczyk wygnał !!! Zadowolona jednak z niego jestem, bo taka susza była, podlewałam tylko siane trawniki, samosiewki niestety przesuszone bardzo. Rabata liliowcowa już w uspieniu, pokaz się skończył, posadziłam przed nimi byczki, żeby smutno na niej do jesieni nie było Reszta rabat szaleje - rudbekie, werbena patagońska bardzo ładnie kwitnie Powtarza kwitnienie róża czerwcowa i przede wszystkim dają popis dalie - od tego roku tak je lubię, kiedyś mi jakoś nie przypadały do gustu, a teraz jak dobrałam sobie kolorkami to napatrzeć się nie mogę na nie
Rozpisałam się łohohoohho co tam u was lepiej ?
SlonecznyOgrod 17:13, 19 sie 2017

No hortensja ogrodowa ładnie Ci zakwitła . Moja z tamtego roku nie, ma tylko dwie krótkie łodyżki. Zmienię jej miejsce.

Pilu obficie Ci zakwitł, wow.
Musisz koniecznie postarać się o telefon z dobrym aparatem, zawsze Ci się przyda.
Ja też muszę
Aurelllia 17:32, 19 sie 2017

Daria myślałam, że taki posiadam jednak przy Samsungu Galaxy s7 edge wysiada :/ Także kobitki jak chcecie mieć dobre zdjęcia z telefonu to tylko on - choć cena jego powala
zoja 17:57, 19 sie 2017

Aurelka Ty sie nie wymiguj tylko wstawiaj takie fotki jakie masz... Wybaczymy, ze nie z galaxy s7
Aurelllia 18:31, 19 sie 2017

Dobrze dobrze Zojka - Tylko pada, jak jutro słoneczko wyjdzie to będą świeże a dzisiaj mix powtórkowy
W ogóle to dzisiaj wywaliłam z ogródka tawułę wierzbolistną, bo rozrastała się strasznie pędami rozłogowymi, ale spokojnie zyje, będzie spełniać zaporę przy spowalniaczu na dróżce obok mojej posesji - bo strasznie samochody go omijały pod moją siatką i powiem wam, że było ryzyko, że się podmurówka obsypie, taki rów kołami wydrążyli a tak i będzie ładnie, bo krzew sobie będzie rósł i spełni swoją funkcję

Aurelllia 18:31, 19 sie 2017

Wiem, że wybaczycie, ale zawsze chce wam takie ładne pokazać jak nie wiem z jakiej lustrzanki , bo wy macie takie aparaty bajery to nadrabiam jak mogę
Aurelllia 18:49, 19 sie 2017