Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe kreacje

Ogrodowe kreacje

Aurelllia 19:27, 30 wrz 2018

Aurelllia 19:28, 30 wrz 2018

Aurelllia 19:29, 30 wrz 2018

Aurelllia 19:30, 30 wrz 2018

Aurelllia 19:31, 30 wrz 2018

Na koniec dalie

zoja 13:34, 01 paź 2018

piękny spacer po Twoim ogrodzie
te ścieżki z kamyczków zawsze mnie urzekają
Doranma 20:27, 02 paź 2018

Puk, puk ... Dobry wieczór! Można?
Zajrzałam nieśmiało i uśmiechnęłam się sama do siebie, bo właśnie oglądałam swoje zdjęcia traw z ostatnich lat, a u Ciebie też trafiłam na zdjęcia z trawkami. Bardzo je lubię o tej porze roku! Przypomniałaś mi też, że miałam się rozejrzeć za miejscem w ogrodzie na karmnik dla ptaszków. Używałam go przez kilka ostatnich lat na balkonie, korzystały z niego sikorki. Jednak od ubiegłego roku pojawiły się wróble i musiałam karmnik zlikwidować, bo wróbelki - enemelki są niestety bardzo nieporządnymi ptaszkami, przylatuję stadnie, rozsypują wszystko dookoła, no i niestety brudzą. Dlatego postanowiłam wywieźć karmnik na działkę, gdzie może sąsiedzi będą do niego wsypywać ziarenka. Napisz mi tylko, proszę, czy nie ma potem problemu, że z rozsypanych wokół ziarnek wschodzą niepożądane roślinki? Bo jeśli tak, to muszę dobrze przemyśleć miejscówkę, by sobie niepotrzebnej roboty nie dodać
Pozdrawiam!
Aurelllia 20:09, 03 paź 2018

Dziękuję za miłe odwiedzinki Niestety muszę przyznać, że jak ptaszki wywalają nasionka z karmnika to na wiosnę kiełkują
U mnie karmnik ma miejscówkę za domem, przy garażu i tam powiem szczerze pomiędzy tą rabatką to jest chwastowisko, a nie trawa siana i dlatego nawet jak mi coś wschodzi to się nie przejmuję
Aurelllia 19:56, 06 paź 2018

Dziś była przepiękna pogoda, także po tygodniu nic nie robienia w ogrodzie, obowiązkowo trzeba było coś pogrzebać
Posadziłam żywotnika zachodniego 'Maloniana Aurea' na miejscu, w którym wcześniej siedziała hortensja V.F nie dała rady pomiędzy tujami i jałowcami, ponieważ one są bardzo ekspansywne.... i jak tylko wyczuły, że jest podlewana to puściły w jej kierunku korzenie i niemalże ją zjadły - teraz ma nową miejscówkę w której nikt nie będzie jej przeszkadzał
Tak się prezentuje nowy zakup Zdjęcia robione tuż przed nocą także kiepska jakość.

Aurelllia 19:57, 06 paź 2018

Zlitowałam się też nad hortensją pnącą, która od lipca czekała na posadzenie