O takiej ścieżce marzyłam od dawna, odkąd zobaczyłam u kogoś na Ogrodowisku

Zdradzę sekret tej ścieżki mianowicie jest zakładana z tych nasion trawy samozagęszczającej się

Muszę stwierdzić, że to wcale nie jest że tak powiem ściema z tą trawą, bo mam ją już u siebie drugi sezon i jak dla mnie jest idealna

Oczywiście w sezonie jest podlewana i nawożona co pewnie wpływa bardzo na efekt, ale muszę przyznać, że w tym roku miała chrzest, bo w okresie upałów często mnie nie było i nie była tak regularnie podlewana i po przyjeździe zostałam parę żółtych plaików na niej, ale wystarczyło kilka dni obfitego podlanie i zagościła i zazieleniła się na nowo

Nie mam idealnego trawnika w całym ogrodzie, bo nie jestem w stanie nad nim zapanować, wolę skupić się na rabatach i kwiatach i im poświęcić czas - jednak patrząc na te wasze wymuskane trawniki i ja zapragnęłam mieć go chociaż kawałeczek i przy tej nowej dużej rabacie właśnie posiałam nowa trawę

Wieczorkiem wstawię zdjęcia jak ona się prezentuje i porównawcze zdjęcia do pozostałości trawnika a raczej chwastowiska jakie mam na pozostałym obszarze