Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

hankaandrus_44 13:13, 29 sie 2021

Halinko, nie, to jakiś inny, czosnek niedźwiedzi znam, całkiem inny jest. Nigdzie takiego nie spotkałam.

Basieksp 13:56, 29 sie 2021

Niedźwiedzi mam u siebie, ma inne kwiatki już go nie widać Haniu ładnie jest teraz w Hortulusie, czy lepiej poczekać na następny sezon, my mamy trochę dalej, ale jeszcze w tym sezonie coś bym sobie zobaczyła napewno wybierzmy się nad morze, ale to później po sezonie, tak lubimy jak nie ma tłumów
hankaandrus_44 14:12, 29 sie 2021

Basiu, Tłumy już odleciały, pogoda nie nastraja, jak zimno o poranku mniej niż 10. Teraz jest pięknie, dużo traw, dużo hortensji, aranżację stałe i zmienne. Co kto lubi. Dziś miał być dzień przebierańców, chyba nie pomyliłam daty? My byliśmy tylko w szkółce, ale i to co wystawione daje po oczach. Tylko kasa potrzebna.

We dnie jest cieplej, ale na rozbierane leżenie na plaży stanowczo za zimno. Zamiast plaży wolę do lasu na wycieczkę, może przy okazji coś się upoluje. U mnie na razie posucha. Może za tydzień wybiorę się na rekonesans?

Alija 16:10, 29 sie 2021

Czosnku niedźwiedziego teraz nie widać, pojawi się dopiero na wiosnę.
Cebulki po 8 zł to zdzierstwo, chyba że jakaś niespotykaną odmiana???
Hanusiu, czy u Ciebie też ciągle pada??? U nas zimno i mokro, jesień i to wcale nie złota.
Basieksp 18:09, 29 sie 2021

Tak szaleć z kasą to bym nie chciała a to kusi jak tyle wystawionych różności
hankaandrus_44 21:08, 29 sie 2021

Pada i u mnie, dziewczyny. Dobrze, że rano się wietrzyłam, jeszcze bez deszczu było. A na jutro tez taka sama pogoda. Dziś lenistwo, a jutro mam co robić w domu.

Postanowiłam nie narzekać.

gogo 21:35, 29 sie 2021

Haniu, a może to czosnek skalny?
Fajne zakupy
Ale z ceną za cebulkę to przesadzili
Ja mam od kilku lat marketowe i niezawodnie co roku kwitną
sylwia_slomc... 21:52, 29 sie 2021

Macham Hanuś Też bym ze szkółki z pustymi rencami nie wyszła Znasz mnie I oczywiście, że wolę naście cebulek niż jedną za ta sama cenę Bo i wiosną nawet najbardziej fikuśna w pojedynek festiwalu nie zrobi, a nawet zwykłe w masie dają czadu zawsze
hankaandrus_44 22:35, 29 sie 2021

Grażynko, Sylwio, też jestem tego samego zdania. Wiosną ma być dużo koloru po zimie. I tego się trzymam, Nie ważne, że mi krokusy po całym ogrodzie się zasiały, ale jak wejdę za bramkę, to wiem, że nikt takiego Podhala nad morzem nie ma.
Grażynko, może to być czosnek skalny, ale wtedy, przy obdarowywaniu mnie tą roślinką, nie wypadało dopytywać się, a potem zapomniałam, i tak zostało. Zajrzę na tego czosnka do netu.
hankaandrus_44 15:07, 02 wrz 2021

Grażynko, tak, to jest to! Bingo! Nazwa czosnku skalnego nijak mi sie nie kojarzyła, bo i sadzonkę dostałam dość dawno.

Dziękuję.

Szanownych gości przepraszam, ale "zasiedziałam się" u Karoliny. A swój wątek zaniedbałam. Ale co tu pisać, jesień, kochani jak nic! Jeszcze nie kolorowa jej odsłona, ale tylko patrzeć, ja drzewa będą się stroić.

Ja jeszcze w kuchni, ale na niedzielę szykuję się na dłużej w ogród, jak pogoda pozwoli.

Ostatnio było tak: