Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

hankaandrus_44 20:43, 18 sie 2021

A poza tym jestem zszokowana sytuacją w Afganistanie. Już jest nagonka na kobiety, Mordują za brak burek, męskiej opieki, samodzielność za kierownicą i w ogóle za bycie kobietą. Kobieta ma być niewolnicą u talibów. Nie dziwię się, że uciekają.
Dobrze, że nasi radykałowie klerykalni jeszcze nie mordują, ale może się zmienić prawo, i odbiorą nam szansę być ludźmi, będziemy być może reproduktorkami tylko?

Przepraszam, nie umiem się cieszyć z wydarzeń, mimo, że to daleko ode mnie. Gdzie Rzym, gdzie Krym. Ale ci z Krymu już na granicy \się czają, żeby do nas przejść.

To jakiś rozbuchany obłęd.
Zostawiam Wam pogodne niebo, chociaż przed snem tyle mogę.

Alija 14:15, 22 sie 2021

Masz rację Haniu, to jakiś koszmar. Słuchając o tym, nie chce mi się wierzyć, że jest to możliwe w XXI wieku.
Widoczek morza piękny, uspokajający.
hankaandrus_44 14:36, 22 sie 2021

Dziewczyny, weekendowo trochę odpoczęłam od ogrodu/bo padało/ od ludzkiej masy,/nie byłam w żadnym sklepie/. Nacieszyłam się wnukami, bo miały urodziny poniektóre.

Dziś mogę z Wami trochę posiedzieć, a jutro do ogrodu.

Południe Polski ma być z deszczem, natomiast u mnie przewiduje się 2 dni bez deszczu, wybywam więc na te dwa dni w moje odludzie. Bo potem widzę ochłodzenie i polewanie.

Wam życzę znośnych temperatur i byle bez powodzi.

Basieksp 15:15, 22 sie 2021

Nawzajem Haniu smutne jest to co się dzieje i tam i u nas co do pogody u nas cieplutko i słonecznie, chociaż jakieś chmury krążą, a ogólnie to dość sucho u nas, te ostatnie wiatry mocno wysuszyły wszystko ) miłej niedzieli
Basilikum 17:11, 22 sie 2021

oj tak Haniu straaszne to co sie dzieje w Afganistanie

u nas za to popadalo nam na sianko. Barzo iezki rolniczo ten rok, ciagle pada ani siana nie ma jak zrobic, zniawa sie udaly tak pomiedzy deszczami gdzies wepchnac.
hankaandrus_44 19:00, 22 sie 2021

Iza, najbardziej denerwujący jest fakt, że nie zawsze jest wg naszej woli.
Szczególnie w pogodzie i ogrodzie. Ale nic to, lato kiepskie, ale jesień bogata.

hankaandrus_44 17:28, 25 sie 2021

Nigdzie nie wyjeżdżałam, tylko pod moją gruszę na 2 noce i 2 dni pracowe. Ogarnęłam mój jeden zakątek pod gruszą właśnie. Co nieco wywaliłam, co nieco p[osadziłam, ale i tak jeszcze do jesieni może coś tam przybędzie, na przykład tulipany. Część cebulek mam z zeszłego roku, część już kupiłam w B-ce. Ale jeszcze mus coś nowego mieć. Może jakieś hiacynty, na dokładkę, bo żonkile mam już zadołowane. Aktualnie w tej części kwitnie hibiskus, hortka bukietowa limka, dalie i Rh CW. Do następnej odsłony szykuje się kilka chryzantem.

Joku 17:59, 25 sie 2021

Wyjazd pod własną gruszę bardzo fajny. Widać że podgoniłaś robotę ogrodową.
hankaandrus_44 18:14, 25 sie 2021

Jolu. Jak się ma cały dzień do dyspozycji, to inaczej robota się układa. Ostatnio nie miałam zbyt wiele czasu na ogród, trzeba było zawekować zbiory, a i to jeszcze nie koniec moich kuchennych zmagań. Kolejna brzoskwinia już macha gałązkami, że za tydzień zrzuca owoce. Nigdy tak nie było, że obie jednocześnie w tym samym roku plonowały. Teraz mam wysyp

No i jeszcze pigwa z pigwowcem na październik się szykuje. I zaczęły dojrzewać maliny.

Powoli zaczęłam eliminować przekwitnięte. Badyle szpecą, sekator poszedł w ruch, no i jeszcze kilka zmian w planie na jesień. Na szczęście koniec z borówką.

Wczoraj zebrałam ostatni pojemnik

No i gapa ze mnie-zapomniałam o tych czarnych i zielonych kulkach w szklarni

Basieksp 18:29, 25 sie 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Nigdzie nie wyjeżdżałam, tylko pod moją gruszę na 2 noce i 2 dni pracowe. Ogarnęłam mój jeden zakątek pod gruszą właśnie. Co nieco wywaliłam, co nieco p[osadziłam, ale i tak jeszcze do jesieni może coś tam przybędzie, na przykład tulipany. Część cebulek mam z zeszłego roku, część już kupiłam w B-ce. Ale jeszcze mus coś nowego mieć. Może jakieś hiacynty, na dokładkę, bo żonkile mam już zadołowane. Aktualnie w tej części kwitnie hibiskus, hortka bukietowa limka, dalie i Rh CW. Do następnej odsłony szykuje się kilka chryzantem.

Haniu piękne zbiory a tam w tle to brzoskwinia przycięta? jeśli tak, to my z naszą się pieścimy, słabo ją tniemy i może dlatego owoców nie mamy