Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

15:36, 29 sty 2018
Też, podczas spaceru, rozglądam się czy coś kwitnie, a zauważyłam u siebie - kwitną żółte krokusy
Haniu, jak taka temperatura się utrzyma, to może wcześniej zajrzysz do ogrodu? Ciekawa jestem Twojej krokusowej łączki i przebiśniegów i ranników przede wszystkim.
U mnie wieje też "sztormowo", więc nie wychodzę, za to upiekłam ciasto marchewkowe, teraz myślę co z nim zrobię... najmilej byłoby zjeść w towarzystwie...

Dobrego dnia!

hankaandrus_44 22:00, 29 sty 2018

Iwonko, chętnie przysiądę do marchewkowego ciasta! Sama już zarzuciłam pieczenie z uwagi na mąkę, Czasami jak ktoś się zapowie w odwiedziny , to coś na szybko wykombinuję. Zauważyłam, że bez mąki żyć można, a zdrowie lepsze, Jedyna mąka w moim użyciu to żytnia na chleb, z pełnego przemiału. A i to staram się go jeść tylko na śniadanie.

Oczywiście domowników nie katuję swą dietą nie dietą, bo poza tym, jem prawie wszystko.

Jak mi jakieś ciasto zostaje, to gościom na wyjściu daję w kieszeń.

12:05, 30 sty 2018
Jaka pogoda w Koszalinie? Potwierdzasz, że pada i zimno? Słyszałam nawet, że wieje i mogą być przerwy w dostawie prądu. U mnie dziś prawie wiosennie i przy takim słońcu i cieple, ptaki inaczej śpiewają, już tak wczesnowiosennie
Na ciasto zapraszam, (bez mąki, bo jak wiesz, ja jestem bezglutenowiec), do tego rzuć okiem za okno

Krokusy mam, a gęsiówka kwitnie nieprzerwanie, zaczyna kwitnąć floks szydlasty, hortensje mają duże pączki... ale to przecież dopiero styczeń!

Miłego dnia!

hankaandrus_44 12:15, 30 sty 2018

Iwonko, u mnie od rana solidnie podlewa. Wiatr od trzech dni silny, czasami nawet huraganowy. Odstrasza od wychodzenia nawet na psie siku.
Twoja wiosna już się zbiera, może i zima nie wróci? Moja wiosna jeszcze się chowa po opłotkach. Czekam na 2 , 3 dni bez opadów, może wtedy uda się zajrzeć do ogrodu, ale chyba jeszcze nie warto.

Twój widok na pola i lasy cudny!U mnie dachy i kominy, a ponad nimi czarne chmury.
Jak to na blokowisku. Czekam na wiosnę jak ptaki na wyraju, ponoć już żurawie lecą.

Jest nadzieja! Miłego dnia!
eda 20:59, 30 sty 2018

hej Hanusia piękne kwiatuchy mmm u mnie coś zimnem powiało będzie zmiana... i wieje zajadam kisiel z jogurtem kcesz ?
hankaandrus_44 22:08, 30 sty 2018

Wczoraj miałam dzień kiślowy, to dziś odpuszczę. Edytko, widziałam Twoje kwiatki! Śliczne!
eda 23:03, 30 sty 2018

cieszę się bardzo dziękuję i zobacz co mi w domu kwitnąć będzie na dobranoc wstawię
haaa no to przegapiłam kiślowanie u Ciebie haa buziaki Hanusia spokojnej nocy
AgataP 12:51, 31 sty 2018

hankaandrus_44 napisał(a)
Iwonko, u mnie od rana solidnie podlewa. Wiatr od trzech dni silny, czasami nawet huraganowy. Odstrasza od wychodzenia nawet na psie siku.
Twoja wiosna już się zbiera, może i zima nie wróci? Moja wiosna jeszcze się chowa po opłotkach. Czekam na 2 , 3 dni bez opadów, może wtedy uda się zajrzeć do ogrodu, ale chyba jeszcze nie warto.

Twój widok na pola i lasy cudny!U mnie dachy i kominy, a ponad nimi czarne chmury.
Jak to na blokowisku. Czekam na wiosnę jak ptaki na wyraju, ponoć już żurawie lecą.

Jest nadzieja! Miłego dnia!

Haniu czy przebiśniegi ładnie przyrastają co roku tak jak np. szafirki czy trzeba dłużej czekać na większe kępy ?
hankaandrus_44 21:59, 31 sty 2018

Przebiśniegi pozostawione w kępie wolno przyrastają. Co jakiś czas dobrze jest taką kępę przesadzić w nowe miejsce i "poluźnić".
paniprzyroda 22:14, 31 sty 2018

Haniu, dziękuję za odwiedzinyO widzisz, to swoje przebiśniegi muszę poluźnić.
I czekam z Tobą na łączkę rannikową.