Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

zawitka 08:02, 21 lut 2018

Piękne parapecikowe.A ja chyba wszystkie muszę usunąć oprócz kaktusów bo nie daje rady z przyniesionym grzybem i muszkami ;d
hankaandrus_44 12:42, 21 lut 2018

Kaktusów nie mam, a inne, nawet gdyby co się przyplątało, to tak nie żal. U Ciebie wiosenne porządku w toku, a ja siedzę z założonymi łapkami. Ale jeszcze mroz ze wschodu i północy ma mnie dopaść, więc się wstrzymuję.
Szybkiego ocieplenia życzę.
14:20, 21 lut 2018
U mnie ciepło i słonecznie, ale też muszą w domu siedzieć "z założonymi łapkami"
Pytałam o stan karp dalii, bo pamiętam, że pod koniec przechowywania mogłyby być trochę przesuszone, takie pomarszczone pamiętam z piwniczki cioci, ale tam za ciepło było. Ty, Haniu, widocznie masz odpowiednią temperaturę, więc jeszcze nie kiełkują.
Ciocia nie mogła sama ich sadzić, więc wujek narzekał, ale rękę miał do dalii, mimo kiepskiego stanu początkowego, kwitły piękne, ich szpalery w przedogródku, a ja je teraz miło wspominam

Za zaproszenie nad morze, dziękuję . Nie, nie wolałabym ciepych mórz, nasz zimny Bałtyk lubię, tylko niestety, na słońcu nie mogę przebywać.
Urlop był zawsze z plecakiem, albo na rowerze i przyroda, głusza, daleko od gwaru, za młodu żeglowałam trochę po mazurskich jeziorach, a nad morzem to zawsze kilometrowe wędrówki po plaży robiłam

Parapety, całe szczęście ,że masz szerokie, pomidorki będziesz siać, czy kupisz sadzonki?
Zaczyna się odliczanie do startu wiosny i zawsze jak piszemy głównie pogodzie, to wiem, że to już tuż tuż

(Haniu, jeśli chcesz zmienić tytuł wątku (dodać sezon 2018), to chyba Danusia może to zrobić, można się do niej zwrócić)

hankaandrus_44 16:49, 21 lut 2018

Iwonko, u mnie w piwnicy dosyć ciepło, ale jakoś karpy po takim zimowaniu, odbijają. Nawet jak wypuszczą pędy, to je krótko ścinam i rosną dalej już w ziemi. Ale do wysadzenia w pole jeszcze prawie dwa miesiące.

Kwiatek dla Ciebie
17:13, 21 lut 2018
Dziękuję za tę dedykację ☺
Już mi cierpliwości brak, wyszłam żeby rozejrzeć się, czy coś w mojej wsi kwitnie, zaglądałam do ogródków.. i nic, wszystko uśpione przez niską temperaturę. Zrobiłam tylko zdjęcie bukowego żywopłotu. Liście oparły się nawet wichurze.

marba 17:36, 21 lut 2018

Piękny ten żywopłot. Rudy kolor wnosi zimą zawsze jakieś ożywienie. Ciekawa jestem czy jego liście same opadną, żeby zrobić miejsce młodym, czy trzeba go jakoś "wyczesać"?
hankaandrus_44 17:51, 21 lut 2018

Basiu, Bukowe liście opadają same. Ale dopiero jak młode zaczynają się prężyć do życia.

Iwonko, na moich "poletkach podglądowych", też jeszcze niewiele widać.
Jakieś przebiśniegi kiełkujące, ale gdzie im do rozwoju? Może i dobrze, w takim mizernym stanie przetrwają ochłodzenie.

Dziękuję za żywopłocik, rudy, bo rudy, ale to też wesoły kolor!

marba 17:55, 21 lut 2018

Dziękuję, Haniu, za odpowiedź.
eda 12:20, 22 lut 2018

Hanusia śliczne kwiecie domowe imponujące rozsady
lodzik dla Ciebie buziam serdecznie

Bogdzia 12:26, 22 lut 2018

hankaandrus_44 napisał(a)

Ale oryginalna uroda tej dalii.Pozdrówka przesyłam.