Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Joku 13:53, 17 cze 2018

Mniej więcej lokalizuję Na prawo od wejścia?
Piękna ta twoja brzoskwiniowa róża. Widuję podobną jadąc do pracy. Pnie się po łuku i bardzo obficie kwitnie.
hanka_andrus 14:02, 17 cze 2018

Tak, tak, Jolu. Wszystko się zgadza. U mnie zbyt wielu zmian już nie zrobię, a i centralna szklarnia podzieliła mi ogród na pokoiki. Oto jeden z nich- widok od altany z jednej i drugiej strony wspomnianej róży.

Joku 14:14, 17 cze 2018

Chyba "poszłaś w byliny", wcześniej miałaś więcej jednorocznych.
hanka_andrus 15:13, 17 cze 2018

Jolu, Mam i jednoroczne, ale niestety, w torebeczkach. Przez zawirowania wiosenne, nie miałam kiedy wysiać. Nawet aksamitki mi się nie wysiały same, oprócz jednej sztuki. ha, ha, ha. J na wrzesień? Jeszcze spróbuję wysiać astry, może dadzą radę zakwitnąć
Ale poza tym będą dalie, kosmosy, cynie, jeżówki, może jeszcze co? Smutno nie będzie jesienią. Za chwilę liliowce, rudbekie, dzielżany, no i borówka z pomiodorami.

hanka_andrus 08:18, 18 cze 2018

Dziś temperatura w granicach 20 stopni. W sam raz na ogród. Ale najpierw co nieco w domu. Ogród poczeka do południa.

hanka_andrus 12:35, 19 cze 2018

Wczoraj było popołudniowe podlewanie w szklarni i na części rabat. Dziś temperatura podobna do wczorajszej, do jutra ogród wytrzyma.
A ja czekam na mecz, oczywiście. Kibicką piłki nie jestem, ale przecież nasi grają!
Lepiej czy gorzej, trzeba być zorientowaną. Nie lubię być bierną słuchaczką pewnych dyskusji rodzinnych i towarzyskich. A te dyskusje są nieuniknione.

A póki co, oglądam Wasze ogrody, wyprowadzam psa, i coś niecoś na obiad szykuję.
Miłego popołudnia!

gobasia 13:19, 19 cze 2018

hanka_andrus napisał(a)
Jeszcze takiej wiosny w swoim ogrodowym życiu nie miałam!
15 czerwiec. Czereśnie dojrzałe, truskawki dojrzałe, czerwienieją porzeczki, agrest już prawie, prawie.
A w szklarni?
Już dawno po sałacie i rzodkiewce. Wczesna botwinka zjedzona, i zakiszone ogórki.
Pomidory nabierają kształtu i masy. Sierpień będzie dla mnie wolniejszy, to wyskoczę na grzyby w lasy. O ile lasy nie uschną. Tak lubię. Bywały wiosny, że sadziłam pomidory dopiero 1 czerwca, i też urosły.

Dzięki podesłanym nasionkom, pomidory będą u mnie w różnych odcieniach żółci, czerwieni i.. zieleni. Ale na razie wszystkie zielone.

tfu tfu ..na psa urok..pomidoro ekstra klasa...

bycze rogi znakomite...bawole serca też nie gorsze
zbigniew_gazda 13:45, 19 cze 2018

Jasne że trzeba być w temacie
jak najwięcej wiedzieć wypada.
Kto z naszych strzelił "budę"
jak wnuczek o tym zagada.

Trzeba wiedzieć czy Glik wyleczony,
kto z naszych bronił bramy.
Gdzie Senegal jest położony
a szalik biało-czerwony mamy?

eda 13:47, 19 cze 2018

hanka_andrus napisał(a)
Jeszcze takiej wiosny w swoim ogrodowym życiu nie miałam!
15 czerwiec. Czereśnie dojrzałe, truskawki dojrzałe, czerwienieją porzeczki, agrest już prawie, prawie.
A w szklarni?
Już dawno po sałacie i rzodkiewce. Wczesna botwinka zjedzona, i zakiszone ogórki.
Pomidory nabierają kształtu i masy. Sierpień będzie dla mnie wolniejszy, to wyskoczę na grzyby w lasy. O ile lasy nie uschną. Tak lubię. Bywały wiosny, że sadziłam pomidory dopiero 1 czerwca, i też urosły.

Dzięki podesłanym nasionkom, pomidory będą u mnie w różnych odcieniach żółci, czerwieni i.. zieleni. Ale na razie wszystkie zielone.

No cudnie ale raj kwieciście owocowo i warzywnie u mnie pomidory coś małe haa ale też będą ciekawe czy arbuzy przykrywać bo zimno ma być choć kwiatów jeszcze nie mają Macham Hanusia i miłego życzę i znów sucho bardzo nie no
Basilikum 14:23, 19 cze 2018

ale masz juz super pomidory

u nas tez sie ochlodzilo, fajnie tak. Tylko popadac by jeszcze moglo troche.
ja tez dzis troche kibicuje. Smialismy sie z dziecmi w przedszkolu, ze kciuki maja trzymac i kibicowac dzis.