Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

Makao_J 17:27, 19 kwi 2017

Dzięki za opinię na temat magnolii Soulangeana. Piękna jest.
Wiosna u Ciebie też bardzo soczysta i apetyczna
MirellaB 18:28, 19 kwi 2017

Madżenko pisałaś u mnie, żeby kulki bukszpanowe na nóżce zatopić w trawach. Początkowo tak właśnie chciałam zrobić, ale często na wątkach ludzie piszą i pokazują zdjęcia jak bukszpany chorują gdy stykają się z innymi roślinami. To jak to jest z tymi bukszpanami?

I jeszcze jedno pytanie - kiedy się ścina kotki seslerii?
Piotr_ 20:50, 19 kwi 2017

Te tulipanki cudne aż che ich się powąchać, i te narcyzy z pod bukszpanów miło aż się patrzy podziwiam idę na spacer u cb
Margarete 22:35, 19 kwi 2017

Cudne obrazki, tulipany, magnolie i ta zieleń świeżutka
Szkoda tylko kurde że taka zimnica. Miałam dziś ochotę i czas po pracy na pięknie ale ręce grabieją i nie da się pracować....Oby do maja
Madzenka 06:29, 20 kwi 2017

Na szczęście urnie nie ma ani mrozu ani śniegu, wczoraj było rano -1 dzisiaj +1
Tematy pogodowe zdominowaly forum a przyznam sie, ze gdy wpadne w wir pracy nawet nie wiem jaka pogoda..... W weekend tez czekaja mnie inne obowiązki pozadomowe więc nie nacieszę sie ogrodem. Wiec moze byc jeszcze zimno w weekend jest mi to obojętne
Madzenka 06:34, 20 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Madżenko pisałaś u mnie, żeby kulki bukszpanowe na nóżce zatopić w trawach. Początkowo tak właśnie chciałam zrobić, ale często na wątkach ludzie piszą i pokazują zdjęcia jak bukszpany chorują gdy stykają się z innymi roślinami. To jak to jest z tymi bukszpanami?

I jeszcze jedno pytanie - kiedy się ścina kotki seslerii?

Mirello i ja obserwuje jak się zachowują bukszpany, na które wrastają róże i trawy i powiem ci ze nie ma zadnej reguły. Mam miejsca, gdzie róze leza na bukszpanach i nic im nie jeste a w innych choruja. Mam jedna mała kulke na nozce (samodzielnie ja hoduje od kilku lat) podsadzona frosted curls, leje sie na niego woda ze zraszaczy trawnika, trawki na niego włażą a kulka zdrowiuteńka.
Inne pod brzozami, nie dotykane przez nic, tylko rosna pod brzozami, ktore maja choroby grzybowe od 3 lat i bukszpany łysieją. Bardziej obawiałabym sie chorob grzybowych na innych roslinach niz tego, ze trawy beda przeszkadzać bukszpanom.
Kasya 06:35, 20 kwi 2017

Madzenka napisał(a)
Na szczęście urnie nie ma ani mrozu ani śniegu, wczoraj było rano -1 dzisiaj +1
Tematy pogodowe zdominowaly forum a przyznam sie, ze gdy wpadne w wir pracy nawet nie wiem jaka pogoda..... W weekend tez czekaja mnie inne obowiązki pozadomowe więc nie nacieszę sie ogrodem. Wiec moze byc jeszcze zimno w weekend jest mi to obojętne

Masz to szczęście ze nie musisz martwić się pogodą
Madzenka 06:38, 20 kwi 2017

Kasya bardziej nie mam czasu myslec o pogodzie. Nawet jak w poprzednich latach były mrozy a zawsze u nas przy rozbujanej wiosnie i wegetacji przychodza orzymrozki, to mi to jest obojętne. Bo ani nie mamy na to wpływu, wiec po co sie taką rzeczą stresowac.

MirellaB 07:51, 20 kwi 2017

Dziękuję Madżenko za odpowiedź
A czy bukszpany lubią mokro czy sucho i w jakim podłożu najlepiej rosną? Co im dać do dołka?
Kawa 08:50, 20 kwi 2017

Madżen - u mnie śnieg
tulipy z b. nie kupię więcej