Madżenko pisałaś u mnie, żeby kulki bukszpanowe na nóżce zatopić w trawach. Początkowo tak właśnie chciałam zrobić, ale często na wątkach ludzie piszą i pokazują zdjęcia jak bukszpany chorują gdy stykają się z innymi roślinami. To jak to jest z tymi bukszpanami?
I jeszcze jedno pytanie - kiedy się ścina kotki seslerii?
Cudne obrazki, tulipany, magnolie i ta zieleń świeżutka
Szkoda tylko kurde że taka zimnica. Miałam dziś ochotę i czas po pracy na pięknie ale ręce grabieją i nie da się pracować....Oby do maja
Na szczęście urnie nie ma ani mrozu ani śniegu, wczoraj było rano -1 dzisiaj +1
Tematy pogodowe zdominowaly forum a przyznam sie, ze gdy wpadne w wir pracy nawet nie wiem jaka pogoda..... W weekend tez czekaja mnie inne obowiązki pozadomowe więc nie nacieszę sie ogrodem. Wiec moze byc jeszcze zimno w weekend jest mi to obojętne
Mirello i ja obserwuje jak się zachowują bukszpany, na które wrastają róże i trawy i powiem ci ze nie ma zadnej reguły. Mam miejsca, gdzie róze leza na bukszpanach i nic im nie jeste a w innych choruja. Mam jedna mała kulke na nozce (samodzielnie ja hoduje od kilku lat) podsadzona frosted curls, leje sie na niego woda ze zraszaczy trawnika, trawki na niego włażą a kulka zdrowiuteńka.
Inne pod brzozami, nie dotykane przez nic, tylko rosna pod brzozami, ktore maja choroby grzybowe od 3 lat i bukszpany łysieją. Bardziej obawiałabym sie chorob grzybowych na innych roslinach niz tego, ze trawy beda przeszkadzać bukszpanom.
Kasya bardziej nie mam czasu myslec o pogodzie. Nawet jak w poprzednich latach były mrozy a zawsze u nas przy rozbujanej wiosnie i wegetacji przychodza orzymrozki, to mi to jest obojętne. Bo ani nie mamy na to wpływu, wiec po co sie taką rzeczą stresowac.