Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

frezja 19:30, 03 maj 2017

Madzenka napisał(a)

Nie patrzymy na taras...zabrakło oleju.... Tu nadal beda zmiany.... ale jesienią

Tak masz pięknie i nie dziwię się, że z przyjemnością sięgasz po aparat
Sebek 19:40, 03 maj 2017

A jak tam Praire Fire? Żyją? Tak mi się rzuciły na pierwszej stronie w oczy, a pomiędzy narcyzami nie widać nic
Johanka77 19:49, 03 maj 2017

Madzenka napisał(a)

Wszystkie kwiaty sadzę w osłonki , ktore potem wsadzam do wielkich donic. Pozwala mi to zmianiać kompozycje, przekładać rosliny pomiędzy donicami w ciagu sezonu, wyciagać je gdy leje deszcz. Poza tym nie musze wypełniać całych donic.
W przypadku osłonek, na dno sypię keramzyt - kilka centymetrów, a potem uzupełniam ziemia ogrodniczą.
Tylko w białej płaskiej donicy nie mam osłonki, tu sypie keramzyt i uzupełniam resztę ziemią.

Świetny pomysł z tymi puzzlami osłonkowymi!
Ja dałam pod moje pelaśki kompozytu do połowy i potem ziemię. Ale w przyszłym roku na pewno wypróbuję Twój patent
AgataP 19:54, 03 maj 2017

Wpadam teraz ja do Cię - kolory masz przecudownie skomponowane, sama przyjemność oglądać taki ogród. Spacery codzienne obowiązkowe.
Zmartwiłaś mnie tylko tym tarasem - zamieniasz na kompozyt ? Ja przymierzałam się do desek, ale gładkich i teraz mam zagwozdkę...
Johanka77 19:57, 03 maj 2017

Poprzechadzałam się u Ciebie. Jak mi dobrze!
Luki 20:38, 03 maj 2017

Można krzyczeć z zachwytu? mnie już brak słów, ale za to powtórzę, że wymiana grabów w podjeździe to była genialna decyzja, teraz świetnie już przysłaniają niechciane widoki, a jak podrosną to będzie mega
Mentha 20:55, 03 maj 2017

Z każdym dniem coraz piekniej !
Mam pytanko odnośnie kremowej magnolii, jest cudna ! Ile już ma lat ?

A drugie pytanie odnośnie konwalika. Czy on przetrwał u Ciebie zimę w ziemi? Wydawało mi się, że przemarza..
21:42, 03 maj 2017
zmiany znoy ..na kuchennej chetnie bym pokopiowala te kwadraty ..ale jak pomysle ze to pas 12x4 lub 5 m bedzie ...to na sama mysl ilosci ciecia zaslabłam

choc ten widok moze być dobrym pomysłem na frontowa rozanke ...bo strasznie mi tam brakuje zimozielonych
Krys 21:46, 03 maj 2017

Madzenka napisał(a)

Madżenko powiem tylko WOW !

a zapytam o nazwe trawy na zdjęciu tej seledynowej
jolanka 23:09, 03 maj 2017

Marzenko, w jakiej odległości od siebie masz posadzone kule bukszpanowe?

Aż wzdycham jak patrzę