makadamia
09:48, 25 maj 2017
Asiu, tutaj naprawdę nikt nie próbuje umniejszać Twojej kreatywności, ani sugerować, że bezmyślnie podążasz za modą. W zasadzie to nawet nie wiem, w którym momencie dyskusja zeszła z tematu ChFSh na Twój ogródek

Marzenka bez oporów przyznaje, że jej graby to inspiracja Ulfa, ale czy to oznacza, że "powiela trendy"? Albo że "bezmyślnie podąża za modą"?
Oczywiście że nie, bo z wielu możliwości podpowiadanych przez projektantów wybrała tą, która najlepiej pasowała do niej, do jej ogrodu i efektu, który chciała otrzymać. Z kolei inne dziewczyny, zachwycając się ogrodem Marzenki, też chętniej wybiorą graby, i nawet nie muszą wiedzieć, że pierwotna inspiracja wyszła od takiego a nie innego projektanta i została pokazana na takiej wystawie. W ten sposób powstała moda na graby. To my, dokonując poszczególnych wyborów, decydujemy, czy coś jest modne czy nie. A zadaniem projektantów i wystaw typu ChFSh jest podsuwanie propozycji
i nowych pomysłów.
Marzenka w tegorocznej edycji żadnego ciekawego pomysłu dla siebie nie znalazła, a ja owszem: zastąpienie bukszpanów karłowatymi sosenkami w zestawieniu z bylinami bardzo mi się podoba