BARDZO LUBIĘ TE BURZLIWE DYSKUSJE O CHELSEA FLOWER SHOW!!!!
A ja cieszę się, ze dyskutujemy o gustach ogrodowych, bo przecież to forum po to jest.
Mi tegoroczne pomysły najmniej przypadły do gustu, ponieważ króluje trend naturalistyczny a ja lubię geometryczny busz

Jednakże uważam, ze CHFSH to sztuka ogrodowa i ma prawo być abstrakcyjna. Trudno byłoby ją przenieść na grunt ogrodów przydomowych.
Ale czy nie pamiętamy jak zakochaliśmy sie w topiarach grabowych i cisowych Ulfa Nordfjela i luciano Giubillei , w drzewach wielopniowych Luciano i wielu innych projektantów z ostanich 3-4 lat na CHFSh? Czy łubiny i malwy, ktore krolują co roku na CHFSh nie stały sie popularniejsze? Ja swoje meble na taras szukałam po obejrzeniu projektu CHFSh sprzed 3 lat
Czy nie fascynuje nas okładka ksiązki Danusi z ogrodem Diarmuda Gąbina z cisami i bukszpanami zatopionymi w hakone?
Dlatego mi zal, ze nie znalałam w tym roku nowej inspiracji coby sobie zrewolucjonizować ogród
Mam jednak nadzieję, ze kiedyś sie wreszcie wybiore na CHFSh i wtedy mnie zachwyci !
Ps. Nawigatorka Twoje ŚŚ to jeden z najbardziej znanych ogrodow Luciano Giubilei a wszystkie moje formowane graby są marna próba naśladowania Ulfa Nordfjela