Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

Sebek 15:57, 20 cze 2017

Też się zastanawiałem dlaczego tak tu cicho... Pogoda trafiła Wam się idealna!
Madzenka 06:45, 21 cze 2017

Sebek ja juz od poniedziałku w pracy. Jesli +14 i deszcz w sobote mozna uznać za pogodę idealna to taka była
Po powrocie kolejne sprawy rodzinne zaprzatnęly mi głowę. Wszystko jest ok ale mocno zabiegana jestem.
Kasya 07:04, 21 cze 2017

A właśnie miałam zapytać czy nie powinnas Juz wrócić
Magda70 13:10, 21 cze 2017

Madzenka napisał(a)

Jesli +14 i deszcz w sobote mozna uznać za pogodę idealna to taka była

no. i tak ma być
lojalna_ 14:39, 21 cze 2017

Pozdrawiam i spokoju życzę ))))

U mnie będzie woda trzymaj kciuki ))
MirellaB 15:33, 21 cze 2017

Madzenka napisał(a)

Niestety /stety będę wracać z urlopu. Po dobie podróży nie dam rady dojechać
A bardzo bym chciała.

Madżenko ok. Ja swój wyjazd do Rosarium uzależniam od Twojego pobytu. Jeżeli nie będziesz to ja też nie jadę. Róż kupować nie będę, pola różane znam, głównie chodziło mi o to , żeby Ciebie tam poznać i spotkać się u mnie
adkawi 22:05, 21 cze 2017

Witaj,Madzenko podglądam Twój ogród od dawna,jakoś od roku .W końcu odważyłam sie napisać .Bardzo podoba mi się bryła domu ,a najbardziej ogród. Jest nowoczesny,ale nie jest ze tak powiem taki "sztywny " kwiaty ,a w szczególności róże dodają mu uroku ,ciepła i romantyczności.Kocham te kwiaty i podziwiam na razie u Ciebie .U siebie chcę stworzyć kiedyś dużą rabatę z różami,szałwiami ,trawami ,szukam inspiracji.Pozdrawiam Cię serdecznie.
Kindzia 09:22, 22 cze 2017

Melduję, że mam następną różę, tym razem to Giardina i czeka na wysyłkę u Małgosi w Lublinie
To już ostatnia u mnie!
Margarete 15:48, 22 cze 2017

Spektakl rózany świetny u ciebie - wcale sie nie dziwie że takie widoki poprawiaja ci nastrój.
Życzę ci więcej czasu dla siebie, mniej nerwów i stresów oraz zdrowia i siły dla ciebie i najbliższych.
Dziewczyny mądrze piszą - forum nie najważniejsze......

Wracając do róż - kupiłam sobie kolejną, to juz bedzie szesnasta w moim małym ogródku .....Heidi Klum.
W jakim towarzystwie masz ją u siebie ? Ma taki inny kolor, niby fiolet ale nie jest to zimny odcień, niby fuksja... a do tego jest i ma byc nieduża, nie mam koncepcji gdzie ja umieścić

Pocieszyłaś mnie że austinki potrzebują co najmniej 4 sezonów zęby się zadomowiły - moja MW ma wiotkie gałązki i kwiety (duże i piekne) "patrzą" w dół, a do tego kolor liści mnie niepokoi - są jasnozielone i bez połysku - nieporównywalne do liści innych róż. Zaczynałam się o nia martwić....
Madzenka 21:32, 22 cze 2017

Podczytuje Was i widzę, ze forum trochę spowolniło, w przeciwieństwie do życia wkoło.
Dzisiaj gdy zobaczyłam jak wyglada mój ogród, to o 20: 15 zaczęłam pielić... Jeszcze tyle chwastów nie miałam, trawnik spalony słoncem (wyłączyłam nawadnianie), evergoldy i część carex comans Bronze Form nie ruszyło, praire fire całe suche, roze zaczyna atakować plamistośc. Chyba lepiej żebym nie miała czasu, bo za duzo wad w ogrodzie widze. Chyba musze w weekend zaopatrzyć sie w jakies nowe trawy....