Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Kindzia 10:29, 27 cze 2017

Mam ogrodowiskowy urlop w tym roku, w całym tego słowa znaczeniu
Monia81 10:34, 27 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Mam ogrodowiskowy urlop w tym roku, w całym tego słowa znaczeniu

No i pięknie zachód Polski zjechany, no to będzie czas na inne krańce Polski
Radziu2013 11:24, 27 cze 2017

Monia81 napisał(a)

powojniki

Śliczny clemek

Pozdrawiam
Monia81 12:00, 27 cze 2017

Radziu dzięki
Zana 12:07, 27 cze 2017

Monika, tak mi chodzi pytanie po głowie odnośnie tej wielkiej przestrzeni, z której ściągnęliście darń wiosną i mieliście robić ognisko, huśtawki. Coś działacie w tym temacie? Jak tam dalsze nasadzenia na tej przestrzeni? Pokaż jak to teraz wygląda
Monia81 12:23, 27 cze 2017

Zana napisał(a)
Monika, tak mi chodzi pytanie po głowie odnośnie tej wielkiej przestrzeni, z której ściągnęliście darń wiosną i mieliście robić ognisko, huśtawki. Coś działacie w tym temacie? Jak tam dalsze nasadzenia na tej przestrzeni? Pokaż jak to teraz wygląda

Anula a już myślałam, że mi się upiecze, zdjęć nie wrzucałam, bo nie ma za bardzo co pokazywać, ale robię, teraz muszę czekać aż się porozrasta, bo takie to małe wszystko palenisko mężuś wyłożył szamotem, już piekliśmy nawet kiełbaski, ale kiedy to wszystko zostanie ogarnięte to już nie wiem ciężko czasowo, bo jak uporam się z plewieniem, to już znowu trza zaczynać, postaram się coś wrzucić
Zana 12:27, 27 cze 2017

Monia81 napisał(a)

Anula a już myślałam, że mi się upiecze

Ha, ha, ha, ha, ha ... nie ma lekko Kochana

Załatw sobie jakieś kartony i porozkładaj na tym miejscu. Na to może syp skoszoną trawę. Nie będzie może pięknie, ale chwastowisko ograniczysz.
Monia81 12:35, 27 cze 2017

Aniu no a zamiast trawnika, to mi się chwastowisko zrobiło, jakaś masakra, więcej chwastów niż trawy, a pryskałam wcześniej, żeby móc tego uniknąć, jakoś w tym roku trawnik nie chce współgrać ze mną, chyba będziemy raz jeszcze siać...
a z tym plewieniem to trochu za dużo mam tego wszystkiego, jak skończę maliniak i truskawki, przejdę warzywa to już rabaty do plewienia i na odwrót...ale ten sposób z kartonami to trza wypróbować
Monia81 20:53, 27 cze 2017

Anula obiecałam i wklejam, tylko, że jest niezły bajzel, więc proszę się nie przestraszyć, kamienny krąg na ognisko będzie miał kostkę bardziej wkopaną, na razie to są przymiarki nasadzenia są , ale małe to wszystko jeszczejabłoń na jesieni wylatuje więc dojdą tam trawki od przodu hakone + żurawki, dalej turzyca buhanana i za nią w dwóch rzędach jeżówki białe, w tyle perovskie a za nimi miskant dorning ingrid

Monia81 20:56, 27 cze 2017

z bliska

moja robiąca się różanka, lilie po przekwitnięciu wylecą