Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 09:16, 23 cze 2017

patrycja napisał(a)
Moniś
Liczyłaś po ile mają lilie kwiatów?
Na pierwszym zdjęciu widać że sporo

Pati liczyłam u niektórych, to miały po 30 sztuk, do reszty jeszcze nie dotarłam
Monia81 09:24, 23 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Róża może młoda? Pnące w pierwszym i drugim roku jeszcze nie osiągają swoich normalnych rozmiarów. Poczekaj

Lilie się pięknie zapowiadają, tłuściory są!!!

Różyczka na razie zostaje, ale najwyżej dokupię w przyszłym roku już sprawdzoną odmianę polecaną przez Ewę - flammentanz bo ta mi wygląda jednak na jakąś parkową odmianę... a lilie z roku na rok coraz bardziej faktycznie tłuste
Aurelllia 10:14, 23 cze 2017

Wow jakie piękne powojniki lilie ogromniaste u mnie się lilie w tym roku zbuntowały i jakieś karły mi wyszły :/
Anda 10:19, 23 cze 2017

Piekne klemki A roza moze jeszcze zaczac sie piac, poczekaj, daj jej te dwa lata
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 10:33, 23 cze 2017

Aurelllia napisał(a)
Wow jakie piękne powojniki lilie ogromniaste u mnie się lilie w tym roku zbuntowały i jakieś karły mi wyszły :/

Polubiłam powojniki, więc na pewno jeszcze kilka sztuk się pojawi z czasem, a niektóre lilie u mnie też jakieś karły, no i też parę dostało w maju więc kwitnąć nie będą niestety, ale reszta może nadgoni kwieciem a Ty już po urlopie, czy jeszcze hulasz?
Monia81 10:34, 23 cze 2017

Anda napisał(a)
Piekne klemki A roza moze jeszcze zaczac sie piac, poczekaj, daj jej te dwa lata

Ewuś dziękuję no róża na razie zostanie, zobaczymy co pokaże w tym roku, bo mam ją drugi sezon, dlatego te moje obawy, że to może nie być pnąca, ale poczekam
Aurelllia 10:37, 23 cze 2017

Monia jeszcze hulam do końca czerwca ale dostęp do neta jest także mogę do was zaglądać co bardzo mnie cieszy
Monia81 10:41, 23 cze 2017

Aurelllia napisał(a)
Monia jeszcze hulam do końca czerwca ale dostęp do neta jest także mogę do was zaglądać co bardzo mnie cieszy

No to super, to wypoczywaj i baw się na całego, ja urlopuję się od 30.06, także mam nadzieję, że se poużywam
Zana 11:15, 23 cze 2017

Wow, róża 25-letnia to już niezła seniorka, ale w jakiej formie!. Za liliami szczerze mówiąc jakoś nie przepadam, ale Twoje robią imponujące wrażenie, będzie szał.
Monia81 11:19, 23 cze 2017

Zana napisał(a)
Wow, róża 25-letnia to już niezła seniorka, ale w jakiej formie!. Za liliami szczerze mówiąc jakoś nie przepadam, ale Twoje robią imponujące wrażenie, będzie szał.

Anula różę 25-letnią ma Pati i faktycznie robi wrażenie, ja lilie bardzo lubię, a że dostałam cebulki od taty tom się ucieszyła, że będą też u mnie