Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 17:27, 15 lis 2017

lindsay80 napisał(a)
Monika, to Ty już gotowa do zimy jesteś, trawy powiązane, można oglądać ogród przez okno teraz - ja mam jeszcze wiązanie traw przed sobą, ale chyba mi się w tym roku uda i mama mi pomoże.
Wszystko jest do przejścia, ale najbardziej nie lubię tego robić przy rozplenicach, te wbijające się wszędzie nasionka są straszne.

Edytko no niby jestem gotowa, ale byłabym jeszcze zadowolona jakby jednak pogoda jeszcze była, może by się troszku podgoniło jeszcze co nieco
Monia81 17:30, 15 lis 2017

Kindzia napisał(a)
Mnie też denerwują po zimie te śmieci po trawach i pełno suszek po hortensjach, dlatego je wiążę, a w tym roku mi nawet kwiaty hortek obcięli...będzie brzydko zimą, ale bałaganu nie będzie takiego wiosną...coś za coś

Po wiązaniu rozplenic potem pół dnia obieram polar...bardzo czepne dziadostwo

No tak to już jest coś za coś ale jak czyściutko masz u mnie pobojowisko... ja pierwszy rok mam rozplenice i pierwszy raz je wiązałam, faktycznie z tymi kłoskami można dostać szału, były wszędzie...
Monia81 17:33, 15 lis 2017

anka_ napisał(a)
Rany ale kita...

ciekawe kiedy moje będą na tyle duże żeby było co związywać... Choć nie wiem czy by mi nie było żal tych falujących wiech na wietrze... Wiem, wiem fruwa potem wszystko... ale...

Aniu oj szybko miskanty rosną, mój też był wypierdek a w trzy sezony nadrobił dobrze bo tak mi się spodobał, że na wiosnę idzie na podział, bo będę z niego ścianę przed szmaragdami robić, niech mi zasłoni chaszcze od sąsiada a falujące trawki uwielbiam, ale u mnie wygwizdów taki, że nie było wyjścia
Monia81 17:34, 15 lis 2017

Margerytka40 napisał(a)
Wpadam z rewizytą Moniko i macham. Napiszę coś więcej jak tylko trochę u Ciebie pobuszuję

Asiu macham
Monia81 18:19, 15 lis 2017

Obiecałam, chociaż nie mam jeszcze wkopanego kamienia na obrzeżach, tylko jest ustawiony i czeka to trudno, ale wstawiam zdjęcia bo mi się na takie wspomnienia wzięło już z tego sezonu
tak na początku sezonu

zaczęło się nie winnie od latania ze szlaufem

później już było tak

a miesiąc temu było tak kamiory czekają na wkopanie...może się uda jeszcze w tym sezonie, jabłonki przy oczku już nie ma, wykopana

Monia81 18:26, 15 lis 2017

moja rozchodnikowa
Monia81 18:29, 15 lis 2017

małe oczko-kaskada

Monia81 18:33, 15 lis 2017

Tej strony jeszcze nie pokazywałam, ale jak już robię małe podsumowanie no to cóż to jest lewa strona działki od drewutni w stronę brzozy i dalej

a teraz jest tak, na pewno będą lekkie poprawki
Mirka 18:34, 15 lis 2017

O kurczaki ale fajowo☺️Sporo pracy za tobą. Jakie wymiary ma twoja działka?
Monia81 18:37, 15 lis 2017

i od brzozy w górę
było tak

jest tak