Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

gobasia 14:12, 16 lis 2017

Monia81 napisał(a)

Asiu najbliżej mi w moich wyobrażeniach do ogrodów w stylu angielskim, romantycznym i troszku wiejskim takie poplątanie z pomieszaniemA rośliny, które uwielbiam i które pojawią się w ogrodzie na bank to hortensje, rozchodniki, różaneczniki, azalie, floksy, pysznogłówki, piwonie i jeszcze parę innych, no i trawy na bank jestem taka troszku pokręcona to i ogród lekko pokręcony będzie, a co

Moniko...Jaka pokręcona? jaki pokręcony ogród?...Będzie piękny ogród ,stale kwitnący, zaskakujacy,zmienny i ciekawy..
Monia81 20:27, 16 lis 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
O Monia, Ty też podobnie jak ja postanowiłas zrobić podsumowanie
Bardzo fajnie Ci to wyszło, lubie takie porównania. Lubię przed i po .
Lubie rzut z góry i szerokie kadry.
Ty też dużo zrobiłas w tym sezonie.
Teraz najbardziej widac oczko i najbliższą rabate rozchodnikową, ale wszystko sie rozrośnie i zagęści, a troche tego nasadziłaś i będzie czad.

Na takich porównaniach widać, że jednak trochę prac się w tym sezonie zrobiło, a to cieszy i to bardzo mam nadzieję, że wszystko co wsadziłam ładnie się rozrośnie pozdrawiam
Monia81 20:28, 16 lis 2017

gobasia napisał(a)

Moniko...Jaka pokręcona? jaki pokręcony ogród?...Będzie piękny ogród ,stale kwitnący, zaskakujacy,zmienny i ciekawy..

Basiu no mam taką nadzieję buziam
SlonecznyOgrod 11:44, 18 lis 2017

Monia81 napisał(a)

Na takich porównaniach widać, że jednak trochę prac się w tym sezonie zrobiło, a to cieszy i to bardzo mam nadzieję, że wszystko co wsadziłam ładnie się rozrośnie pozdrawiam

Nie może byc inaczej , będzie piękie
paulina_ns 19:53, 18 lis 2017

Monia trafiłam na podsumowanie sezonu i muszę napisać wielkie WOW! pięknie ogród teraz się prezentuje jak to wszystko podrośnie będzie cudownie! Ja nie mogę się doczekać przyszłego sezonu, większość roślin powinno pokazać już na co je stać, a najbardziej liczę na tegoroczne hortensje phantom, które kupiłam wiosna i nie zakwitły żadnym kwiatkiem pozdrowienia i buziaczki zostawiam.
Monia81 20:02, 18 lis 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

Nie może byc inaczej , będzie piękie

Buźka
Monia81 20:06, 18 lis 2017

paulina_ns napisał(a)
Monia trafiłam na podsumowanie sezonu i muszę napisać wielkie WOW! pięknie ogród teraz się prezentuje jak to wszystko podrośnie będzie cudownie! Ja nie mogę się doczekać przyszłego sezonu, większość roślin powinno pokazać już na co je stać, a najbardziej liczę na tegoroczne hortensje phantom, które kupiłam wiosna i nie zakwitły żadnym kwiatkiem pozdrowienia i buziaczki zostawiam.

Paulinko te podsumowania troszku mi pokazały, że jednak sporo już się zmieniło, a jeszcze w przyszłym sezonie się zmieni nowe pomysły już są, pełną akceptację eMusia mam, więc pozostanie tylko ostro zacząć działać wiosną a phantoma bardzo lubię, na pewno Twój będzie kwitł jak szalony w przyszłym sezonie, wynagrodzi ci brak kwiatu w tym roku buziam
Mirka 20:08, 18 lis 2017

Monia81 napisał(a)

Paulinko te podsumowania troszku mi pokazały, że jednak sporo już się zmieniło, a jeszcze w przyszłym sezonie się zmieni nowe pomysły już są, pełną akceptację eMusia mam, więc pozostanie tylko ostro zacząć działać wiosną a phantoma bardzo lubię, na pewno Twój będzie kwitł jak szalony w przyszłym sezonie, wynagrodzi ci brak kwiatu w tym roku buziam

Fajnie brzmi a tak coś wiecej o planach.
Odzież priv.
Monia81 20:26, 18 lis 2017

Mirka napisał(a)

Fajnie brzmi a tak coś wiecej o planach.
Odzież priv.

Mireczko dużo tego mam nadzieję, że wszystko wypali chcemy np. zakątek huśtawkowy pod brzozą zrobić, studnia eMusia dostanie swoje miejsce, będą dwa kolejne mini oczka w dalszej części działki pojawią się pergole rozdzielające dalsze części ogrodu, no i brakujące nasadzenia na kwaśnej rabacie i wiele innych... ale czas pokaże co zrobimy
Monia81 20:40, 18 lis 2017

Dzisiaj czyściłam korzenie dalii, kan i dziwaczków, poszły już do piwniczki schowane w słomie