Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 11:57, 15 sty 2018

Radziu2013 napisał(a)
Monia, to co kupiłaś? Chwal się

Pokupiłam sobie nasiona warzyw
A oprócz warzyw z tego co mieli a chciałam to dzwonek brzoskwiniolistny, gipsówka wiechowata, goździk brodaty, hyzop lekarski, ogórecznik i rumianek pospolity, mam jeszcze stokrotki część z tego wyląduje w łączce, brakuje mi parę jeszcze nasionek, ale może stacjonarnie kupię jak się pojawią
Radziu2013 12:01, 15 sty 2018

Też nieźle porządziłaś z nasionami Dzięki za przypomnienie o rumianku na gipsówkę się czaję U mnie też jeszcze parę ozdobnych i zacznę wchodzić w warzywa

Rabata pod brzozą świetnie się zapowiada Ściskam za nią kciuki
zoja 12:03, 15 sty 2018

domki donice i zakupy
jestem pod wrażeniem wszystkich
Margerytka40 12:48, 15 sty 2018

Donice fajnie wyszły,jak robiliście?
anabuko1 17:12, 15 sty 2018

Ciekawe te donice.
Też jestem ciekawa, jak je robiłaś ?
Anda 17:24, 15 sty 2018

Laczke robisz? Gdzie ja planujesz i co bedziesz sadzic?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 18:36, 15 sty 2018

Włąśnie eMusiowi pokazuję, że nie tylko z nas takie oszołomy co zima działaja, świetne domki a doniczki na pewno o wiele lepiej wyglądają
Zastanawiam się tylko czy beton nie zacznie odpryskiwać od plastiku....może dobrze byłoby go wzmocnić pielucha tetrową i nałożyć jeszcze jedna warstwę...tak się tylko zastanawiam
Gruszka_na_w... 18:59, 15 sty 2018

Czytam o wyborze drzewek.
To zawsze trudny wybór. Klon to bardzo duże drzewo, śliwa rośnie nieduża. Sprawdź, czy klon nie zacieni zbyt dużej powierzchni. Pod brzozą można też zamontować pionowo solidną kantówkę 10x10cm i w sezonie połączyć ją z brzozą hamakiem. Uwielbiam latem polegiwać w hamaku w swoim zagajniku brzozowym.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Monia81 19:52, 15 sty 2018

Radziu2013 napisał(a)
Też nieźle porządziłaś z nasionami Dzięki za przypomnienie o rumianku na gipsówkę się czaję U mnie też jeszcze parę ozdobnych i zacznę wchodzić w warzywa

Rabata pod brzozą świetnie się zapowiada Ściskam za nią kciuki

Mam nadzieję, że to co w głowie mi się urodziło przez ten czas, gdy dużo chodziłam po forum i dużo czytałam to mi pomogło w dużej mierze wybrać to co mi się podoba mam nadzieję, że kącik pod brzozą będzie się prezentował dobrze trzymaj kciuki
Monia81 19:52, 15 sty 2018

zoja napisał(a)
domki donice i zakupy
jestem pod wrażeniem wszystkich

Zoju dziękuję w planach jeszcze betony