Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Anda 11:13, 21 lut 2018

Tak sobie mysle, ze fajnie byloby z tej rabaty zrobic taka bycza, naprawde mega duza rabate bylinowa Zeby krzewy nie graly pierwszych skrzypiec i byly tam nieliczne ale o wiekszych gabarytach, tylko ze 3, ew 4 sztuki

Widzialam w Appeltern takie mega rabaty bylinowe, wielkie prostokaty w ktorych posadzony byl tylko jeden wielopniowy Black Lace (nie na srodku, tylko wg zasad zlotego podzialu) a reszta to same byliny w pasmach. Cudo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:17, 21 lut 2018

Jesli przy domu masz troche wiecej cienia, to mozna by tam posadzic nawiazanie do zakatka lesnego, ale bez iglaczkow, tylko z paprociami, hostami, serduszkami, epimedium
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 11:21, 21 lut 2018

Anda napisał(a)
Tak sobie mysle, ze fajnie byloby z tej rabaty zrobic taka bycza, naprawde mega duza rabate bylinowa Zeby krzewy nie graly pierwszych skrzypiec i byly tam nieliczne ale o wiekszych gabarytach, tylko ze 3, ew 4 sztuki

Widzialam w Appeltern takie mega rabaty bylinowe, wielkie prostokaty w ktorych posadzony byl tylko jeden wielopniowy Black Lace (nie na srodku, tylko wg zasad zlotego podzialu) a reszta to same byliny w pasmach. Cudo

Ewuś i też mi się wydaje, że krzewów na tej rabacie, nie może być za dużo, chcę tylko mieć taki akcent na tle tych iglaków czegoś liściastego, słyszeć przy tarasie szum liści, traw, no i cieszyć się kolorami, to one mnie pozytywnie nastawiają i to kolory dają mi prawdziwego kopa
Monia81 11:24, 21 lut 2018

Anda napisał(a)
Jesli przy domu masz troche wiecej cienia, to mozna by tam posadzic nawiazanie do zakatka lesnego, ale bez iglaczkow, tylko z paprociami, hostami, serduszkami, epimedium

Hosty uwielbiam i mam, serduszka mam, idę poczytać o tym epimedium, bo tego nie znam... dla mnie pomysł bomba
Monia81 11:38, 21 lut 2018

Mam też brunnery, fajne liście, szybko startują wiosną i ładnie kwitną, myślę, że w takim zakątku leśnym też by fajnie wyglądały razem z hostami i serduszkami
Anda 11:39, 21 lut 2018

Brunnery jak najbardziej Jack Frost jest sliczna. Masz taka?
Monia81 11:42, 21 lut 2018

Anda napisał(a)
Brunnery jak najbardziej Jack Frost jest sliczna. Masz taka?

Ewuś mam dwa rodzaje, tak mi się wydaje, że ją akurat mam, muszę te moje notatniki ze sobą wozić, bo tam mam wszystko po pisane, jeżeli chodzi o odmiany
Magleska 11:49, 21 lut 2018

widzę ,że plan- też dzięki Ewie się klaruje .....cobyśmy bez niej zrobiły
Monia81 11:51, 21 lut 2018

Magleska napisał(a)
widzę ,że plan- też dzięki Ewie się klaruje .....cobyśmy bez niej zrobiły

Dokładnie Madziu a ja właśnie podczytuję u Ciebie wątek coś mi się zdaje, że ze zmianami na wiosnę ruszymy, że hej
Dominika11 12:00, 21 lut 2018

widze, że i u Ciebie plany