Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 19:28, 21 lut 2018

zdjęcia z kilku ujęć tej rabaty

Monia81 19:31, 21 lut 2018

Ewuś a ten kwadrat przy tarasie to jest właśnie to:

na tej części schodów są zawsze donice z kwiatami...
Anda 19:45, 21 lut 2018

Śliczny kawałek domu
Super, że masz taras podniesiony. Będziesz mogła z góry spoglądać na rabatę. Duży jest? Siedzicie przeważnie tam, gdzie zaczyna sie ścieżka? Bardzo lubię takie tarasy, ale niestety nie posiadam takowego.
Jak usiądę później do kompa to pomyślę co dalej
Napisz, jakie Ty masz przemyślenia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 20:20, 21 lut 2018

Ewuś dziękuję
Bardzo często siedzimy na tarasie, stół z krzesłami mamy na środku, z tarasu schodzimy tak, jak ta ścieżka z kamieni idzie tarasik ma około 25 metrów

Jeżeli chodzi o tą rabatę, początek już mi się podoba, wydaje mi się, że te 3 krzewy wystarczą, chociaż jakaś hortensja jak by się znalazła to byłabym happy przy tarasie tu gdzie jest cień to tak jak pisałyśmy takie powtórzenie tego zakątka leśnego z pod drewutni
bylin do wykorzystania mam dość sporo
Monia81 20:29, 21 lut 2018

Jeszcze tylko mam pytanko, bo na przeciwko tej rabaty po prawej stronie mam swoją rozchodnikową, i tak jak dobrze Asia zwróciła mi uwagę, bo myślę teraz czy to się aż tak nie będzie gryzło, czy ewentualnie na tej bylinówce nie powtórzyć tego rozchodnika co po prawej stronie, lub tej trawki gold band, no chyba, że coś jeszcze z tą rabatą po prawej stronie będzie trza zrobić, żeby to wszystko się łączyło...
Anda 20:30, 21 lut 2018

Monia81 napisał(a)
zdjęcia z kilku ujęć tej rabaty

Czy patrzysz często z tej perspektywy na rabatę? Czy bardziej bliżej tej ścieżki?

Zastanawiam się, czy będzie widać budleje z tej perspektywy

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:33, 21 lut 2018

Ten cypelek po drugiej stronie ścieżki to rozchodnikowa?
Monia81 20:40, 21 lut 2018

Ewuś na ogród więcej patrzę z perspektywy tarasu, czyli tak bardziej jak ścieżka idzie, czyli ze środka tarasu, to zdjęcie które zacytowałaś to widok jak mam jak wchodzę do ogrodu z boku domu ten cypelek to łezka, tak ją nazwałam bo ma kształt łzy, dam zdjęcie całości będzie lepiej widać, rozchodnikową mam od strony sąsiada
Monia81 20:45, 21 lut 2018

i zdjęcie patrząc od strony domu na ogród, wrzucę z lata tamtego roku, bo z tego roku nie mam:

Anda 20:48, 21 lut 2018

Aaa, to już wiem Na rozchodnikowej chciałaś Amanogawy, pamiętam Na czym stanęło?

A w łezce co masz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies